Alexis Kohler, stabssjefen til president Emmanuel Macron, er under granskning for anklager om korrupsjon. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Franske myndigheter har igangsatt korrupsjonsetterforskning av Alexis Kohler, stabssjefen til president Emmanuel Macron.

annonse
annonse

Etterforskningen vil dreie seg om perioden fra 2012 til 2016, da Kohler (45) hadde en høy stilling i det franske finansdepartementet.

Fransk påtalemyndighet opplyser at de vil undersøke om Kohler fulgte regler som skal forhindre interessekonflikter. Potensielle interessekonflikter kan ha oppstått i tilknytning til den italienske shipping-giganten MSC.

Kohlers mor er kusinen til milliardæren Rafaela Aponte, som grunnla MSC sammen med ektemannen Gianlugi i 1970. Selskapet er i dag et av verdens største innen konteinerfrakt og cruise.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I en uttalelse fra Macrons kontor heter det at anklagene mot Kohler er fullstendig grunnløse. Samtidig understrekes det at han vil samarbeide med etterforskerne.

Kohlers forbindelser til Aponte-familien ble først omtalt av nettmagasinet Mediapart , som spesialiserer seg på gravejournalistikk.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.