Alexis Kohler, stabssjefen til president Emmanuel Macron, er under granskning for anklager om korrupsjon. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Franske myndigheter har igangsatt korrupsjonsetterforskning av Alexis Kohler, stabssjefen til president Emmanuel Macron.

Etterforskningen vil dreie seg om perioden fra 2012 til 2016, da Kohler (45) hadde en høy stilling i det franske finansdepartementet.

Fransk påtalemyndighet opplyser at de vil undersøke om Kohler fulgte regler som skal forhindre interessekonflikter. Potensielle interessekonflikter kan ha oppstått i tilknytning til den italienske shipping-giganten MSC.

annonse

Kohlers mor er kusinen til milliardæren Rafaela Aponte, som grunnla MSC sammen med ektemannen Gianlugi i 1970. Selskapet er i dag et av verdens største innen konteinerfrakt og cruise.

I en uttalelse fra Macrons kontor heter det at anklagene mot Kohler er fullstendig grunnløse. Samtidig understrekes det at han vil samarbeide med etterforskerne.

Kohlers forbindelser til Aponte-familien ble først omtalt av nettmagasinet Mediapart , som spesialiserer seg på gravejournalistikk.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]