Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Adrien Barbier
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cabo Delgado, den nordligste provinsen i Mosambik, har blitt åsted for flere angrep siden oktober. Radikale islamistiske grupper antas å stå bak angrepene.

Lørdag avverget mosambikiske sikkerhetsstyrker nok et angrep mot en landsby i provinsen. To islamister ble drept i angrepet, og senere ble også sju andre opprørere drept av sikkerhetsstyrkene, ifølge en talsperson for politiet.

Den lokale gruppen al-Shabaab, som ikke antas å ha noen bånd til den somaliske gruppen med samme navn, angrep 27. mai landsbyen Monjane i Cabo Delgado. Monjane ligger ikke langt fra den lille byen Palma, som ligger an til å bli landets nye hovedbase for gassindustrien.

Al-Shabaab står fremdeles sterkt i den nordlige delen av Mosambik, der den økonomiske veksten har vært betydelig svakere enn i resten av landet de siste 20 årene.

Omkring 300 mistenkte medlemmer av gruppen har blitt arrestert siden oktober, og om lag en tredel av dem sitter fremdeles fengslet.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]