Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Adrien Barbier
annonse

Cabo Delgado, den nordligste provinsen i Mosambik, har blitt åsted for flere angrep siden oktober. Radikale islamistiske grupper antas å stå bak angrepene.

annonse
annonse

Lørdag avverget mosambikiske sikkerhetsstyrker nok et angrep mot en landsby i provinsen. To islamister ble drept i angrepet, og senere ble også sju andre opprørere drept av sikkerhetsstyrkene, ifølge en talsperson for politiet.

Den lokale gruppen al-Shabaab, som ikke antas å ha noen bånd til den somaliske gruppen med samme navn, angrep 27. mai landsbyen Monjane i Cabo Delgado. Monjane ligger ikke langt fra den lille byen Palma, som ligger an til å bli landets nye hovedbase for gassindustrien.

annonse
annonse

Al-Shabaab står fremdeles sterkt i den nordlige delen av Mosambik, der den økonomiske veksten har vært betydelig svakere enn i resten av landet de siste 20 årene.

Omkring 300 mistenkte medlemmer av gruppen har blitt arrestert siden oktober, og om lag en tredel av dem sitter fremdeles fengslet.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.