Russian President Vladimir Putin in Vienna, Austria. (AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press Service)
annonse

Før avreise til Østerrike tirsdag, det første besøket i et EU-land etter gjenvalget, avviser Putin alle påstander om at Russland har en fordekt plan om å destabilisere Europa.

annonse
annonse

– Vi ønsker ikke å splitte EU. Jo flere problemer det er i EU, desto større risiko og usikkerhet blir vi utsatt for, sa Putin til den østerrikske kringkasteren ORF.

annonse

Presidenten viste til at EU er Russlands største handelspartner. Han avviste påstander om at Russland dyrker fram splittelse ved å pleie kontakter med europeiske populistpartier som det østerrikske Frihetspartiet, en del av regjeringskoalisjonen.

– Tvert imot, vi må øke samarbeidet med hele EU, sa Putin.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Tirsdag skal han ha samtaler med presidenten i Østerrike, Alexander van der Bellen, og statsminister Sebastian Kurz. Russlands innblanding i krigen i det østlige Ukraina og de påfølgende EU-sanksjoner blir ventelig et av temaene.

Østerrike er et av få EU-land som ikke har utvist russiske diplomater i kjølvannet av gifthendelsen i Salisbury i Storbritannia, der en tidligere russisk spion og hans datter ble utsatt for et giftangrep.

NTB-DPAE

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.