Russian President Vladimir Putin in Vienna, Austria. (AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press Service)
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Før avreise til Østerrike tirsdag, det første besøket i et EU-land etter gjenvalget, avviser Putin alle påstander om at Russland har en fordekt plan om å destabilisere Europa.

– Vi ønsker ikke å splitte EU. Jo flere problemer det er i EU, desto større risiko og usikkerhet blir vi utsatt for, sa Putin til den østerrikske kringkasteren ORF.

Presidenten viste til at EU er Russlands største handelspartner. Han avviste påstander om at Russland dyrker fram splittelse ved å pleie kontakter med europeiske populistpartier som det østerrikske Frihetspartiet, en del av regjeringskoalisjonen.

– Tvert imot, vi må øke samarbeidet med hele EU, sa Putin.

Tirsdag skal han ha samtaler med presidenten i Østerrike, Alexander van der Bellen, og statsminister Sebastian Kurz. Russlands innblanding i krigen i det østlige Ukraina og de påfølgende EU-sanksjoner blir ventelig et av temaene.

Østerrike er et av få EU-land som ikke har utvist russiske diplomater i kjølvannet av gifthendelsen i Salisbury i Storbritannia, der en tidligere russisk spion og hans datter ble utsatt for et giftangrep.

NTB-DPAE

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]