Oslo 20170919. Jonas Gahr Støre under landsstyremøtet til Arbeiderpartiet tirsdag. Kjersti Stenseng og Hadia Tajik (th). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Da det stormet som verst rundt Trond Giske, etablerte Jonas Gahr Støre en egen dialogkanal for noen få partitopper. Nestleder Hadia Tajik var ikke blant dem.

annonse

Om kvelden 22. desember i fjor satte Ap-leder Støre ned en gruppe med fire medlemmer: Partisekretær Kjersti Stenseng, AUF-leder Mani Hussaini, LO-leder og sentralstyremedlem Hans-Christian Gabrielsen og Støre selv, skriver Aftenposten.

annonse

Gruppen hadde kontakt via SMS og telefon ved juletider i fjor. Temaet var Giske-saken, som rystet partiet.

Nestleder Trond Giske ble sykmeldt samme dag, etter at det kom påstander om seksuell trakassering fra flere kvinner. Partiets andre nestleder, Hadia Tajik, var ikke en del av krisedialogen med den øvrige partiledelsen.

annonse
annonse

– Det ble tidlig avklart at dette var en sak som skulle håndteres av partileder og partisekretær, og det har vi holdt fast ved, skriver Støre i en epost til avisen.

Han avviser at han etablerte en særskilt ledergruppe i lys av situasjonen rundt Giske. Gruppen hadde en begrenset dialog om de forestående ekstraordinære møtene i sentralstyret og landsstyret, ifølge Støre.

At Hadia Tajik hadde uttalt seg kritisk om håndteringen av varslerne i partiet og at hun var rystet over påstandene som ble rettet mot Giske, hadde ingenting å gjøre med at hun ikke fikk ta del i dialogen i dialogkanalen, framholder Støre.

Tajik sier at hun ikke synes det var naturlig at hun deltok i dialogen med Ap-toppene.

– Nei, fordi jeg ikke var en del av håndteringen av varslene mot Trond Giske, var det heller ikke naturlig at jeg var i denne SMS-tråden, skriver hun i en epost til Aftenposten.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.