Oslo 20170919. Jonas Gahr Støre under landsstyremøtet til Arbeiderpartiet tirsdag. Kjersti Stenseng og Hadia Tajik (th). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Da det stormet som verst rundt Trond Giske, etablerte Jonas Gahr Støre en egen dialogkanal for noen få partitopper. Nestleder Hadia Tajik var ikke blant dem.

Om kvelden 22. desember i fjor satte Ap-leder Støre ned en gruppe med fire medlemmer: Partisekretær Kjersti Stenseng, AUF-leder Mani Hussaini, LO-leder og sentralstyremedlem Hans-Christian Gabrielsen og Støre selv, skriver Aftenposten.

Gruppen hadde kontakt via SMS og telefon ved juletider i fjor. Temaet var Giske-saken, som rystet partiet.

Nestleder Trond Giske ble sykmeldt samme dag, etter at det kom påstander om seksuell trakassering fra flere kvinner. Partiets andre nestleder, Hadia Tajik, var ikke en del av krisedialogen med den øvrige partiledelsen.

– Det ble tidlig avklart at dette var en sak som skulle håndteres av partileder og partisekretær, og det har vi holdt fast ved, skriver Støre i en epost til avisen.

Han avviser at han etablerte en særskilt ledergruppe i lys av situasjonen rundt Giske. Gruppen hadde en begrenset dialog om de forestående ekstraordinære møtene i sentralstyret og landsstyret, ifølge Støre.

At Hadia Tajik hadde uttalt seg kritisk om håndteringen av varslerne i partiet og at hun var rystet over påstandene som ble rettet mot Giske, hadde ingenting å gjøre med at hun ikke fikk ta del i dialogen i dialogkanalen, framholder Støre.

Tajik sier at hun ikke synes det var naturlig at hun deltok i dialogen med Ap-toppene.

– Nei, fordi jeg ikke var en del av håndteringen av varslene mot Trond Giske, var det heller ikke naturlig at jeg var i denne SMS-tråden, skriver hun i en epost til Aftenposten.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]