FILE - In this May 8, 2018 file photo US Embassador in Germany, Richard Allen Grenell poses for the media prior to his akkreditation by German President Frank-Walter Steinmeier at the Bellevue palace in Berlin, Germany. (AP Photo/Michael Sohn, file)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kommentaren ble formidlet på nyhetssiden Breitbart London. En talsmann for tysk UD sier at statssekretær Andreas Michaelis vil ta opp saken med Grenell på et møte som er planlagt for senere denne uken.

Grenell, som tiltrådte i Berlin for mindre enn en måned siden, skal ifølge Breitbart London ha uttrykt sin «opprømthet over den europeiske grasrotbølgen av konservativ politikk som bryter seg fram på grunn av venstresidens feilaktige politikk».

– Jeg ønsker definitivt å gi ny kraft til andre konservative rundt om i Europa, også ledere, heter det i uttalelsen som blant tyske medier og politikere blir vurdert som svært sterk innblanding i andre lands politikk til en ambassadør å være.

Den sosialdemokratiske folkevalgte Thorsten Schäfer-Gümbel sier i en twittermelding at europeiske borgere ikke trenger å høre fra en Trump-vasall hvem de skal stemme på. En USA-ambassadør som på denne måten legger seg opp i den demokratiske prosessen, er rett og slett feilplassert, heter det.

Grenell tiltrådte tidlig i mai etter at stillingen som ambassadør i Berlin hadde stått ubesatt i 15 måneder. På sin første dag i den nye jobben krevde han at tysk næringsliv skulle innstille all handel med Iran.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]