FILE - In this May 8, 2018 file photo US Embassador in Germany, Richard Allen Grenell poses for the media prior to his akkreditation by German President Frank-Walter Steinmeier at the Bellevue palace in Berlin, Germany. (AP Photo/Michael Sohn, file)
annonse

Kommentaren ble formidlet på nyhetssiden Breitbart London. En talsmann for tysk UD sier at statssekretær Andreas Michaelis vil ta opp saken med Grenell på et møte som er planlagt for senere denne uken.

annonse

Grenell, som tiltrådte i Berlin for mindre enn en måned siden, skal ifølge Breitbart London ha uttrykt sin «opprømthet over den europeiske grasrotbølgen av konservativ politikk som bryter seg fram på grunn av venstresidens feilaktige politikk».

annonse

– Jeg ønsker definitivt å gi ny kraft til andre konservative rundt om i Europa, også ledere, heter det i uttalelsen som blant tyske medier og politikere blir vurdert som svært sterk innblanding i andre lands politikk til en ambassadør å være.

Den sosialdemokratiske folkevalgte Thorsten Schäfer-Gümbel sier i en twittermelding at europeiske borgere ikke trenger å høre fra en Trump-vasall hvem de skal stemme på. En USA-ambassadør som på denne måten legger seg opp i den demokratiske prosessen, er rett og slett feilplassert, heter det.

annonse
annonse

Grenell tiltrådte tidlig i mai etter at stillingen som ambassadør i Berlin hadde stått ubesatt i 15 måneder. På sin første dag i den nye jobben krevde han at tysk næringsliv skulle innstille all handel med Iran.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.