Tore Hattrem (t.h.) slutter som FN-ambassadør i New York for å bli ny utenriksråd. Nå har Utenriksdepartementet startet jakten på hans etterfølger. Her sammen med statsminister Erna Solberg (H) og tidligere utenriksminister Børge Brende under FNs hovedforsamling i fjor. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
annonse

Norge trenger en ny FN-ambassadør etter at Tore Hattrem er utnevnt til ny utenriksråd. Nå har Utenriksdepartementet satt i gang jakten. 

annonse
annonse

– Dette er jo en av de høyest rangerte ambassadørstillingene vi har, sier kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i UD til NTB.

Stillingen vil bli lyst ut en av de nærmeste dagene. Men trolig blir det ikke klart før tidligst i august hvem som får jobben.

– Vi kommer til å ha en ordinær søknads- og ansettelsesprosess, sier Andersen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Tore Hattrem, som har vært FN-ambassadør siden 2016, fortsetter i stillingen inntil videre. Fredag i forrige uke ble han utnevnt til ny utenriksråd etter Wegger Chr. Strømmen, som skal overta som ambassadør i London. Hattrem (56) blir dermed utenriksminister Ine Eriksen Søreides (H) høyre hånd, med ansvar for hele UD-byråkratiet.

Et navn som trekkes fram som en sterk kandidat til FN-ambassadørstillingen, er London-ambassadør Mona Juul, som tidligere har vært nestkommanderende i den norske FN-delegasjonen i New York.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.