De som sitter med kalkulatorene hos Marvel vet hva de styrer på med. Avengers 3 har kostet mellom 300 og 400 millioner dollar å lage, og så langt har 1,9 milliarder flommet inn. Så, det er all grunn til å tro at tettsittende kondomdrakt blir på moten en stund fremover. Foto: Marvel Studios
annonse
annonse

Avengers: Infinity War
Am. action/sci-fi
Med: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Chadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Letitia Wright, Pom Klementieff, Karen Gillian, Zoe Saldana, Josh Brolin
Regi: Anthony Russo, Joe Russo
2 timer 29 min.
Karakter: 4/6

 

Superhelter på løpende bånd

annonse

Avengers: Infinity War er nok en film om det gode mot det onde og såpass overdimensjonert at det får Ringenes Herre til å fortone seg som en beskjeden indie-film fra New Zealand.

Blant de mer kreative karakterene er denne søte sneglejenta som heter Mantis (Klementieff) hvis superevne er ekstremt utviklet empati og faktisk klarer å bruke dette i kamp mot ondskap. Foto: Marvel Studios

Marvel klarer virkelig å melke pengekua for hver dråpe. Avengers-filmene har vært blant deres beste og også mest kostbare satsinger. Men her spares det på absolutt ingenting og hver film må overgå den forrige med høye skritt. Dette skal være den spillefilmen hvor flest antall superhelt får boltre seg. Vi snakker om mer enn 20 supermennesker i spandexdrakter, pluss en rekke teknologiske Hercules’er og mutanter med superevner. Det er nesten som man puster litt lettet ut over å treffe noen som ikke har noe supert ved seg. I rollen som Iron Man klarer Robert Downey jr., å være sjarmerende og naturlig oppi det hele.

Robert Downey jr. som spiller Iron Man er nok den beste i superheltligaen. For noen år siden intervjuet jeg han om rollen og faktisk er han like kul og morsom i virkeligheten, og synes visst det var litt artig å møte en nordmann. Uten Downey Jr. ville neppe Avengers-filmene hatt samme appell. Foto: Marvel Studios

Kreditt skal gå til regissørduoen, brødrene Russo, som klarer å balansere så mange baller i luften på en gang. Tenk bare på hvor ille DC Comics Justice League (2017) bar av sted, hvor regissøren ikke klarte å holde styr på alle superheltene!

En annen ting de er bevisste på er å balansere det overdimensjonerte med det komiske, for dette kunne blitt en grusomt pompøs film om man ikke fikk smilt og humret litt mellom alle de overjordiske actionstuntsene. Phew! Man går fra den ene vanvittige actionscenen til den neste slik at de slår hverandre litt i hel. Det pustfrarøvende, heseblesende mister litt sin effekt, hvis du skjønner.

annonse
Løp, løp, løp! Det er en mannevond brande fra en annen galakse som har prompet i skogen. Foto: Marvel Studios

Så var det handlingen da. Selv om filmen varer i 150 minutter så er det ikke fordi at det er så mye handling altså, men den tæres ut i det evinnelige (no pun intended!). Kjempen Thanos (Brolin) har en snedig liten plan: nemlig å utrydde de fleste skapningene i universet, ettersom det vil bli bedre tilgang på ressurser for de som er gjenlevende. For å oppnå dette målet må han samle noen spesielle steiner og først da kan han starte med sitt prosjekt. Hvorvidt Thanos selv ønsker å styre i beste Pol Pot-stil etter at de fleste er sveipet bort, er noe uklart, men det får vi nok greie på i neste film, som har tentativ premiere våren 2019. Det er også så smått irriterende med denne filmen at det blir en slags “spennende fortsettelse følger i neste nummer”-slutt. Det hører vel mer til serie-konseptet og ikke spillefilmer. Selv om budsjettet på Avemgers: Infinity War er på full høyde med militærbudsjettet til et mellomstort asiatisk land har den likefullt et visst slektskap med såpeoperaene

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Nils Gjerstad
Skribent. Nils Gjerstad har anmeldt flere hundre filmer totalt for en rekke aviser. Han har også hatt æren av å intervjue flere av Hollywoods regissører og skuespillere, og hans største anger er at han takket nei til Jennifer Lawrence før hun ble kjent. I tillegg har han jobbet med å produsere programmet Filmplaneten for NRK i Bergen.
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon