Gardermoen 20180428. Statsminister Erna Solberg (H) og Frp-leder Siv Jensen på FrPs landsmøtet på Gardemoen lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 • 138
 •  
 •  
 •  
 •  

Både Høyre og Frp går tilbake på en ny TV 2-måling. Samtidig slår Rødt til med rekordhøy oppslutning og sikrer flertall for regjeringsskifte.

Målingen er gjort av Kantar TNS for TV 2. Dersom resultatet var det samme under et stortingsvalg, kunne Ap, Sp, Rødt og MDG ha gått sammen og sikret seg 86 mandater, mot de borgerlige partienes 83.

Høyre går tilbake med 3,6 prosentpoeng på målingen og får en oppslutning på 24,5 prosent, mens Frp går tilbake med 2,3 prosentpoeng og ender på 12,4 prosent.

– Vi har hatt noen vanskelige saker. Det er ingen tvil om at situasjonen i nord er vanskelig, samtidig som det er sesongavslutning på Stortinget med mye diskusjon om store enkeltsaker, sier statsminister Erna Solberg (H).

Det eneste regjeringspartiet med fremgang er Venstre, som øker med 0,4 prosentpoeng til 4,5 prosent. På den andre siden går også Ap tilbake med 0,4 prosentpoeng og får en oppslutning på 23,4 prosent.

Rødt slår til med sin høyeste oppslutning noen gang på TV 2-målingene, med 5,6 prosent – en framgang på 1,8 prosentpoeng fra mai. Bakgrunnstallene viser at Rødt henter mange velgere fra Arbeiderpartiet.

– Vi står for noe annet enn regjeringen og er en tydelig opposisjon til Erna Solbergs mørkeblå politikk, sier partileder Bjørnar Moxnes til TV 2.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (endring i parentes): Sp: 11,3 (+1,0), SV: 8,5 (+0,9), KrF: 5,3 (+0,6), MDG: 3,2 (+0,9), andre: 1,3 (+0,6).

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 138
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]