Oslo 20180322. Espen Barth Eide (Ap) i stortingssalen under behandlingen av spørsmålet om norsk tilslutning til EUs energibyrå Acer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Arbeiderpartiet ønsker å legge inn 60 millioner kroner mer til karbonfangst og -lagring i revidert nasjonalbudsjett enn det regjeringen legger opp til.

– Karbonfangst og -lagring (CCS) er helt avgjørende for å nå både FNs og Norges klimamål, fastslår Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide.

I sitt alternative forslag til revidert nasjonalbudsjett vil Ap øke bevilgningene til CCS med 60 millioner kroner, blant annet for å sikre gjennomføringen av avfallsprosjektet på Klemetsrud i Oslo og Norcems sementprosjekt.

annonse

I budsjettforliket mellom regjeringen og KrF ble det oppnådd enighet om disse to prosjektene, men med forbehold om kvalitetssikring for det ene før sommeren.

Eide mener det er bekymringsfullt at forliket ikke setter noen tidsfrist for investeringsbeslutningen for CCS i Norge.

– Vi har et særlig ansvar for klimautfordringene. Vår velstand er bygget på en industri som har bidratt til klimautslipp, og da er det også vårt ansvar i gå i front for å få ned utslippene. Dette haster. Men satsing på CCS er også viktig for å sikre langsiktig oppslutning om olje- og gassvirksomheten, sier Eide.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]