Oslo 20180322. Espen Barth Eide (Ap) i stortingssalen under behandlingen av spørsmålet om norsk tilslutning til EUs energibyrå Acer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Arbeiderpartiet ønsker å legge inn 60 millioner kroner mer til karbonfangst og -lagring i revidert nasjonalbudsjett enn det regjeringen legger opp til.

annonse
annonse

– Karbonfangst og -lagring (CCS) er helt avgjørende for å nå både FNs og Norges klimamål, fastslår Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide.

annonse

I sitt alternative forslag til revidert nasjonalbudsjett vil Ap øke bevilgningene til CCS med 60 millioner kroner, blant annet for å sikre gjennomføringen av avfallsprosjektet på Klemetsrud i Oslo og Norcems sementprosjekt.

I budsjettforliket mellom regjeringen og KrF ble det oppnådd enighet om disse to prosjektene, men med forbehold om kvalitetssikring for det ene før sommeren.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Eide mener det er bekymringsfullt at forliket ikke setter noen tidsfrist for investeringsbeslutningen for CCS i Norge.

– Vi har et særlig ansvar for klimautfordringene. Vår velstand er bygget på en industri som har bidratt til klimautslipp, og da er det også vårt ansvar i gå i front for å få ned utslippene. Dette haster. Men satsing på CCS er også viktig for å sikre langsiktig oppslutning om olje- og gassvirksomheten, sier Eide.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.