Oslo 20180322. Espen Barth Eide (Ap) i stortingssalen under behandlingen av spørsmålet om norsk tilslutning til EUs energibyrå Acer. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet ønsker å legge inn 60 millioner kroner mer til karbonfangst og -lagring i revidert nasjonalbudsjett enn det regjeringen legger opp til.

– Karbonfangst og -lagring (CCS) er helt avgjørende for å nå både FNs og Norges klimamål, fastslår Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide.

I sitt alternative forslag til revidert nasjonalbudsjett vil Ap øke bevilgningene til CCS med 60 millioner kroner, blant annet for å sikre gjennomføringen av avfallsprosjektet på Klemetsrud i Oslo og Norcems sementprosjekt.

annonse

I budsjettforliket mellom regjeringen og KrF ble det oppnådd enighet om disse to prosjektene, men med forbehold om kvalitetssikring for det ene før sommeren.

Eide mener det er bekymringsfullt at forliket ikke setter noen tidsfrist for investeringsbeslutningen for CCS i Norge.

– Vi har et særlig ansvar for klimautfordringene. Vår velstand er bygget på en industri som har bidratt til klimautslipp, og da er det også vårt ansvar i gå i front for å få ned utslippene. Dette haster. Men satsing på CCS er også viktig for å sikre langsiktig oppslutning om olje- og gassvirksomheten, sier Eide.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon