Oslo 20170407. Adm dir Richard Godfrey ringer med bjella som markerer at BerGenBio noteres på Oslo Børs fredag 7. april. Fra v. Gro Gausdal BGBio, Jon Øyvind Eriksen styret, Ann-Tove Kongsnes investor, Bente Landsnes, direktør på Oslo Børs, Anthony Brown Dir., Richard Godfrey, Carina Drange, Jim Lorens CSO, David Mieklem, Petter Nielsen og Julia Schoelermann. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del

Et firma fra Bergen har utviklet en pille som kan hindre spesielt aggressive kreftformer fra å spre seg, skriver VG.

annonse

Bioteknologiselskapet Bergenbio la fram resultatet av flere studier på medikamentet Bemcentinib under verdens største kreftkonferanse i Chicago mandag, ifølge avisen.

Bemcentinib, som pillen kalles, har som mål å gjøre andre medisiner som allerede er en del av standardbehandlingen, bedre. Firmaet har utviklet en pille som hemmer et protein i kreftsvulsten, som kan gjøre pasienter resistente mot kreftmedisiner.

Så langt har de satt i gang seks kliniske studier i Norge, samtidig som det pågår studier med Bemcentinib i Storbritannia, USA, Spania og Tyskland. Studiene omfatter krefttyper som lungekreft, føflekkreft, brystkreft og leukemi.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Dette er lovende, selv om det gjenstår mye arbeid med å dokumentere effekten av medisinen, sier forsker Oddbjørn Straume ved Haukeland universitetssjukehus. Han leder en av studiene.

Han sier de håper medisinen skal forebygge resistens, og gjøre standardbehandlingen bedre.

– Dette er ikke løsningen på kreftgåten, men med alle fremskritt er det små steg som etter hvert gir en bedre behandling for pasientene.

(©NTB)

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører