Real Madrid coach Zinedine Zidane gestures during a press conference at the Olympic stadium in Kiev, Ukraine, Friday, May 25, 2018 ahead of the Champions League final soccer match between Real Madrid and Liverpool on Saturday May 26. (UEFA Pool via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Champions League i fotball for menn blir en enda større pengemaskin for storklubbene neste sesong. Premiepotten er på hele 17 milliarder kroner.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har vedtatt endringer som gjør at resultater de ti siste sesongene og antall UEFA-titler siden 1950-tallet gir ytterligere penger i kassa.

Det betyr at gigantklubbene har fått det som de vil. Real Madrid er uansett utfall av et eneste spark neste sesong, sikret nesten 500 millioner kroner fra CL-potten. Lag fra land der inntektene for TV-rettigheter er best, vil også få mer enn andre framover.

Dette er satsene for klubber som kvalifiserer seg til mesterligaens gruppespill:

Kvalifisert: 145 mill.

Seier: 25,9

Uavgjort: 8,6

I europaligaen som sannsynligvis er mer aktuelt for norske lag, gir en plass i gruppespillet garantert 28 millioner kroner.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]