Politiet i arbeid på stedet etter hendelsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mannen i 20-årene som ble knivstukket flere ganger mandag kveld, er ute av livsfare. Politiet ber folk som var i Sofienbergparken i Oslo om å melde seg.

– Vi har fått bekreftet tilstanden til han som ble knivstukket. Han var kritisk skadd, men er heldigvis utenfor livsfare nå. Han vil bli avhørt så fort det er medisinsk tilrådelig, sier Anne Alræk Solem til NTB. Hun er seksjonsleder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt.

Fortsatt er ingen pågrepet for ugjerningen, som skjedde rundt klokka 20.

– Vi har avhørt flere sentrale vitner i dag, og vi tror det kan føre oss nærmere en pågripelse, sier Solem.

Tre personer ble sett løpende vekk fra stedet etter knivstikkingen, og politiet er interessert i å komme i kontakt med disse. I tillegg bes vanlige folk som var i parken, om å melde seg.

– Folk som var der rundt klokka 20 i går, og som mener å ha opplysninger om hendelsen, kan ringe på nummer 22 66 96 00. Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med folk som har filmet eller tatt bilder i området, sier Solem.

Nøster i motivet

Hun forklarer at politiet har konkrete opplysninger å jobbe etter i saken. Samtidig nøster de i hva som var motivet for knivstikkingen.

– Det vil være sentralt hvilken relasjon disse folkene har hatt, og hva som er foranledningen. Dette er sentralt i avhørene, blant annet av ham som ble stukket ned.

Hendelsen skjedde på en lekeplass i Sofienbergparken. Det ble funnet en gjenstand i nærheten som trolig kan knyttes til hendelsen. Den skadde mannen er innlagt på Ullevål sykehus.

Ytterligere én episode

Noen timer etter knivstikkingen i Sofienbergparken, gikk også alarmen et annet sted i hovedstaden. To menn i 20-årene ble knivstukket utenfor Haugenstua togstasjon rundt klokka 1. Ingen av dem beskrives som livstruende skadd.

– Vi har pågrepet en mann, men det er snakk om flere gjerningspersoner, sa vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta i Oslo tirsdag morgen.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er sammenheng mellom de to hendelsene.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]