Fredrik Skavlan har meldt overgang fra NRK til TV 2. Foto: Anders Wiklund / Scanpix
annonse
annonse

Men han gir seg ikke helt, han skal bare ha mer penger og går dermed til TV 2. Det er flere som har gitt ham opp forlengst. Selv har undertegnede forsøkt å se på Skavlan en eneste gang. Det var da Jimmie Åkesson kom tilbake fra et lengre sykeleie og skulle fortelle om hvordan han møtte veggen. Vi som bor i nabolandet hører lite fra hans munn, bare fra andres og det er utelukkende svært lite hyggelig. Men partiet han leder vokser fort og er snart det største.

Sverigedemokratene blir brunbeiset til det kjedsommelige, derfor var det interessant å høre på hva Jimmie Åkesson hadde å si.

Det begynte bra og en fikk forståelse for mannen, han var åpen og snakket om sykdommen, den kom av at han var overarbeidet. Men midt i intervjuet skiftet Skavlan maske, den vennlige som viste innlevelse i mannens plager forsvant, og vi fikk se en djevelpanne som skulle brennmerke «nazist».

annonse

Jimmie Åkesson svarte godt for seg, men dette var det første intervjuet han hadde etter ett halvt års sykdom.

Det var mer enn mange som reagerte på Skavlans brå personlighetsforandring:

– Kringkastingsrådet har fått 2855 klager på Skavlans intervju med den svenske politikeren Jimmie Åkesson. Programlederen synes reaksjonene i Norge er interessante.

annonse

Skavland fikk norgesrekord i antall klager, men Kringkastingsrådet så ikke noe grunn til å kritisere en kjendis:

– Kringkastingsrådet registrerer at det har fremkommet både ris og ros under debatten om Fredrik Skavlans intervju med partileder Jimmie Åkesson 27. mars. Rådets medlemmer ønsket ikke å avgi en særskilt uttalelse om innslaget, men viser til rådets debatt og forutsetter at også de kritiske synspunktene som framkom under debatten tas til etterretning av NRKs ledelse og redaksjonen som produserer Skavlan-programmene.

Nå kan lisensbetalerne puste ut for at de ikke kaster mer penger etter Skavlan. Det må da være et lys i mørket. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon