Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse

– Et nytt tidsskjema for reisen, som nå er utsatt i alle fall til midten av neste år og trolig enda lenger, har ennå ikke blitt lagt fram, skriver Wall Street Journal.

Årsaken til utsettelsen er uklar, men ifølge avisen er den «et tegn på at tekniske og produksjonsmessige utfordringer hindrer selskapets grunnlegger Elon Musks plan om menneskelig utforskning av solsystemet».

– SpaceX er også gjenstand for usikkerhet om hvorvidt det er stor nok etterspørsel på markedet for selskapets Falcon-rakett, skriver avisen.

annonse

Planen går ut på å bruke SpaceX’ kraftigste rakett, Falcon Heavy, som gjennomførte sin første testflyging for kun fire måneder siden, til å frakte romkapselen Dragon med turister om bord ut i rommet og i bane rundt månen.

– Vi planlegger fortsatt å fly privatpersoner rundt månen og det er økende interesse fra mange kunder, uttaler SpaceX-talsmann James Gleeson.

To ikke navngitte privatpersoner har allerede betalt et betydelig depositum for å være med på den første reisen, tvitret Musk i fjor.

NTB-AFP

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]