Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har ilagt Telenor et overtredelsesgebyr på 7 millioner kroner for ulovlig praksis ved såkalt winback mot mobilkunder.

Ifølge etaten (Nkom) fikk selskapet en advarsel om praksisen i januar. Telenor kommentert varselet og endret ifølge Nkom innholdet i tekstmeldingene som ble sendt til kunder på vei bort fra selskapet. I tillegg anser Nkom at måten Talkmore tidligere har ringt opp kunder på også bryter med forbudet mot winback.

I desember 2016 ble forbud mot winback tatt inn i regelverket. Bestemmelsen sier at kunder som bytter mobilselskap, ikke skal utsettes for markedsføring fra det selskapet de forlater, skriver Nkom på sin hjemmeside.

– Vi håper at ulovlig winback er en saga blott i det norske markedet. Kunden skal ha frihet både til å velge og velge bort, og det er viktig at konkurransen i mobilmarkedet blir utviklet med redelige metoder, sier direktør Elisabeth Aarsæther i Nkom.

Telenor mener at selskapet «lojalt har justert ordlyden i sine oppsigelsesmeldinger i tråd med Nkoms varsel om pålegg om retting av 31.1.2018.»

– Telenor oppfatter at vi har hatt en løpende og avklarende dialog med Nkom og er overrasket over at saken har tatt en ny vending, sier kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor til NTB.

Han opplyser at Telenor nå vil gå grundig gjennom Nkoms pålegg om retting og varsel om overtredelsesgebyr og varsler at de vil gi sine kommentarer til varselet innen fristen.

– Mens saksbehandlingen pågår, har vi nå stanset utsendelse av meldinger som Nkom mener er ulovlig. Vi ønsker full klarhet rundt hva vi faktisk kan opplyse overfor kunder som forlater oss, sier Krokan.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]