Tv 2 skaper bevisst et dystert bilde av hvite personer.
annonse
annonse

TV 2 skrev søndag kveld om voldsofferet Liban. Nyhetsformidleren bruker titler, bilder og ikke minst politisitater i kampanjen på en tendensiøs måte.

“Rekordmange anmeldt for hatkriminalitet,” skriver TV 2 med store bokstaver på sin forside. Saken handler om en svart mann som har blitt utsatt for vold, og det er kun hans historie vi får høre i den lange saken.

Etter historien om den uheldige mannen kommer dagens statistikk fra politiet, som har behandlet 459 anmeldelser av hatkriminalitet i fjor.

annonse

Leser man TV 2s artikkel får man et inntrykk av at det kun er hvite personer som står bak hatkriminalitet. For etter den lange Liban-historien bekrefter seksjonsleder i Politidirektoratet at “utlendinger er redd for å anmelde voldssaker til politiet.” Politi-sitatet er strategisk plassert ved siden av nyheten “Kalte somaliske kvinner ekle dyr før hun gikk til angrep”.

TV 2-journalisten danner et bilde der det er hvite personer disse utledningene er redd for. Ikke ett ord blir nevnt om voldskulturen noen tar med seg til Norge, og at utenlandske kvinner unngår politiet i fare for å bli straffet av den indre justisen.

Leser man litt lenger i TV 2s hit piece på hvite personer, så skjer det igjen. Denne gang er det en sak fra USA som blir lurt inn i artikkelen: “USA rystet etter at hvit guttegjeng forsøkte å henge Quincy (8)”. Denne gang med et stort bilde av en hals full av blåmerker. Tilfeldig?

annonse

 

 

Slått til blods

Går vi tilbake til 2016 ble en hvit ungdomskolegutt ved Charlottenlund skole i Trondheim stengt inne i en garderobe av flere personer med utenlandsk opprinnelse. Gutten ble deretter slått flere ganger i ansiktet så blodet sprutet.

I videoklippet ler kameratene til voldsmannen, før han denger løs på den 16 år gamle gutten.

https://www.youtube.com/watch?v=VGtZaIyHT5E

annonse

 

Skjuler voldsmannens hudfarge

Men hvor var TV 2? Etter søk på Google og i TV 2s arkiver finner vi ingenting. Noe som tyder på at de ikke skrev om den grove voldsepisoden i Trondheim.

Ønsker de ikke dokumentere når hvit ungdom blir slått til blods av utlendinger? Hvorfor ikke? Hvorfor referere til hvite KuKluxKlan-medlemmer som jakter 8-åringer de kan henge i USA, og ikke en stygg voldssak i eget land?

Andre medier, inkludert NRK, omtalte Charlottenlund-saken, men de nevnte ikke at offeret var etnisk norsk og at gjerningsmennene var av utenlandsk opprinnelse.

Og da NRK viste et skjermbilde av voldsvideoen sensurerte de like godt hele bildet, slik det var umulig å se hvilken hudfarge de involverte hadde.

Sammenligner man de to sakene er det avslørende å se hvordan MSM forskjellsbehandler. I voldsepisoden i Trondheim er det ingen som skal vite hvem gjerningsmennene er. Liban-saken er derimot klokkeklar, med “ble kalt jævla neger” plantet i tittelen.

 

Fostres det til selvforakt?

annonse

Det er enkelt å påpeke TV 2s utvalg og vinkling i søndagens sak. Ved å fremheve hatkriminalitet fra hvite mot ikke-hvite, men å unnlate det motsatte, påvirkes folks virkelighetsoppfatning. De sitter igjen med et inntrykk av at hvite personer er problemet, at det er der rasismen sitter. Er dette bevisst fra TV 2 sin side?

Om det skal bli en forandring, må politikere på den såkalte høyreside våkne opp og begynne å arrestere mediene for disse fremstillingene. Det har pågått altfor lenge.

La oss få balansen i dekningen. Ingen er tjent med slik manipulativ vinkling, verken i den ene eller andre retning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon