USAs ambassadør til Tyskland, Richard Grenell. Foto: AP Photo/Michael Sohn
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Grenell vakte oppsikt da han i et intervju med nettavisen Breitbart sa at han ønsker å styrke konservative politikere over hele Europa.

En ambassadør er ment å innta en nøytral linje når det gjelder politikken i landet han eller hun er sendt til, og Grenells uttalelse har fått flere tyske toppolitikere til å kreve at ambassadøren reiser tilbake til USA.

I et møte med statssekretær Andreas Michalis i det tyske utenriksdepartementet skal imidlertid Grenell ha understreket at han ikke ønsker å bli regnet som en støttespiller for høyreorienterte krefter i Tyskland.

Han framholdt også at han ønsker et nært og tillitsfullt samarbeid med tyske partnere, opplyser tyske regjeringskilder.

Før onsdagens møte sa den tyske utenriksministeren Heiko Maas at «det er definitivt noen saker å diskutere».

Grenell startet som ambassadør i mai. Han har også rukket å skape reaksjoner etter at han inviterte Østerrikes sterkt høyreorienterte statsminister Sebastian Kurz til Berlin. I tillegg har han bedt tyske selskaper slutte å investere i Iran.

Det tok flere måneder før Grenell ble godkjent som ambassadør av Kongressen ettersom demokratene i Senatet mente at holdningene hans var for høyreorienterte.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]