Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Magnus Carlsen sikret seg et halvt poeng i duellen mot Shakhrijar Mamedjarov i Norway Chess onsdag. Dermed lever håpet om seier på hjemmebane.

Med remis onsdag slo den norske verdensmesteren til en viss grad tilbake etter søndagens overraskende nederlag for nederlandske Wesley So.

Fornøyd var han likevel ikke.

– Dette var litt skuffende. Jeg spiller som en som tenker litt for mye på resultat i dag. Det ble helt feil fokus, men ikke så lett å gjøre noe med, oppsummerte Carlsen overfor TV 2.

Han innrømmet også at han på et tidspunkt sto i fare for å tape.

– Jeg så at jeg sto litt dårligere, men det ble heldigvis ikke så farlig. Etter 30 trekk hadde jeg gitt opp å vinne partiet, sa verdensmesteren.

Måtte bremse

Med hvite brikker hadde Carlsen med rette håp om en seier onsdag. Verdensmesteren hadde også et lite overtak underveis i partiet mot Mamedjarov, men klarte aldri å finne en måte å sette inn det endelige nådestøtet.

Carlsen og Mamedjarov innledet sitt parti med spansk åpning. Etter ti trekk måtte stormesteren fra Aserbajdsjan ta en lengre tenkepause, men ga likevel ikke Carlsen muligheten til å skaffe seg et vinnende overtak.

I avslutningen sto så Carlsen plutselig dårligst av de to, men reddet remis uten for store problemer.

Jager seier

Dermed står den norske verdensmesteren med fire poeng etter åtte runder i Stavanger. Foran torsdagens avslutning er han med det i posisjon til å vinne turneringen på hjemmebane.

Fire spillere står med fire poeng foran avslutningsrunden: Carlsen, Hideku Nakamura, So og Fabiano Caruana.

Sistnevnte er som kjent Carlsens motstander i VM-kampen i London i november.

Skulle det være poenglikhet også etter torsdagens partier, kan det være duket for omspill om turneringsseieren.

– Det blir veldig spennende. Vi får se hva som skjer. Jeg følte jeg hadde sjansen min i dag mot en motstander som ikke synes å være helt i form og ikke fullt motivert, men jeg følte jeg ikke fikk så mye ut av det, sa Carlsen.

Carlsen avslutter Norway Chess mot franske Maxime Vachier-Lagrave. Han ligger nest sist på resultatlista så langt. Hjemmehåpet har svarte brikker.

Kinesiske Ding Liren har trukket seg fra turneringen i Stavanger på grunn av en skade.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]