Friidrettsutøver Isabelle Pedersen er klar for Bislett Games 2018. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
annonse

Hekkeløperen Isabelle Pedersen (26) legger inn en måned med trening i sommer. Det er ikke hverdagskost.

annonse

Torsdag løper hun i Bislett Games igjen, og det blir det nest siste hun gjør før første del av hennes todelte sesong er over. Søndag blir det nytt Diamond League-stevne i Stockholm.

annonse

Spørsmålet er hvorfor hun har valgt å dele utendørssesongen opp i to deler med en lengre pause i midten.

– Vi har klare mål om det som skal skje i august i EM i Berlin, og da er det viktig å få gjort best mulig forarbeid til det. Det første målet er Diamond League. Der har du sju stevner å kvalifisere deg inn til finalen på. Det beste for ikke å måtte tenke på det senere i sesongen er å gjøre seg ferdig med det tidlig i sesongen. Det var derfor vi ville være med i Doha, det var derfor vi ville være med i Shanghai, og det er også derfor vi ønsker å være med i Stockholm. Hvis jeg fortsetter å levere gode resultater, så har jeg nok poeng til å komme inn i finalen og slipper å tenke mer på det, sa 26-åringen da NTB snakket med henne under tirsdagens pressekonferanse på Hotell Opera i Bjørvika i Oslo.

annonse
annonse
Elsker Bislett

Der viste temperaturmåleren 26 grader, og omtrent like varmt er det varslet i hovedstaden torsdag når det smeller på Bislett stadion. Det kommer til å koke i topplokket til noen hver.

Isabelle Pedersen løp på 12,75 under fjorårets stevne i Oslo. Det var kun ett hundredels sekund unna norgesrekorden til Christina Vukicevic, og det var bare en svak passering over den siste hekken som gjorde at hun ikke slo den tiden.

– Det er den første bolken, og den inkluderer Bislett Games. Jeg elsker å være hjemme foran familie, forbund og andre folk som støtter deg. Hele Team Isabelle er her. Selv om jeg er alltid vil være bergenser og litt nordlending, så er det her i Oslo jeg bor, og Bislett er Norges nasjonalstadion. Her får du bare løpt bare én gang i året, og da blir dette veldig personlig.

Over Atlanteren

Etter løpet i Stockholm venter noen dager fri, inkludert et oppdrag for Norges Friidrettsforbund.

Fram til 18. juli skal hun oppholde seg i Alabamas delstatshovedstad Montgomery i USA.

– Det er ikke favorittstedet, men jobben blir gjort. Det blir detaljer og finpussing før EM. Der har jeg veldig lyst på en medalje. Med de tidene jeg har oppnådd allerede, så skal jeg være klar til en finale. Det skal selvfølgelig gjøres igjen, og det skal gå. Så blir det NM og Diamond League-finale.

Treningsperioden i sommer er også gjort med et litt lengre blikk for øyet.

– Vi har lyst til å gjøre gode resultater, og det grunnarbeidet vi legger ned denne sesongen vil betale seg ekstremt til neste år. Da er det innendørs-EM i Glasgow og VM i Doha. Det blir en viktig sesong, og da har jeg veldig lyst til å legge ned et godt grunnlag dette året. Da skal neste år bli enklere, og når du ruller inn i 2020 så har man lagt ned masse godt arbeid foran OL.

Isabelle Pedersen løp inn til 12,76 og årsbeste i Diamond League-stevnet i Shanghai 12. mai.

– Jeg håper at jeg skal ligge bedre an denne gangen enn under Bislett Games sist år, men det er noe helt spesielt å løpe her når hele stadion roper «Isabelle, Isabelle». Spenningsnivået er enormt.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.