Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, møtte Emiren av Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani i NATOs hovedkvarter i Brussel, 7. mars 2018. Foto: AP/Virginia Mayo
annonse
annonse

Uttalelsen kommer i forbindelse med ettårsmarkeringen for Qatars bitre konflikt med nabolandene, som anklager Qatar for å støtte både Iran og terrorisme i området.

annonse

– Qatar har blitt et av de viktigste landene i regionen når det kommer til kvaliteten på forsvaret, sier Al-Attiyah til forsvarsdepartementets eget magasin.

Han omtaler Qatar som «en viktig alliert utenfor NATO», og opplyser at landet har et klart mål om bli et fullverdig medlem av forsvarsalliansen på sikt.

annonse
annonse

Tidligere i juni truet saudiarabiske myndigheter med militær handling mot Qatar, samtidig som de ba Frankrikes president Emmanuel Macron om å ta grep for å forhindre at Qatar får kjøpe et russisk luftforsvarssystem.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.