SV er ikke fornøyd med helseminister Bent Høies (H) håndtering av ambulanseflysaken og vil rette sterk kritikk i Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

SV foreslår at Stortinget går sammen om sterk kritikk av helseminister Bent Høie (H) for måten han har håndtert ambulanseflysaken på.

annonse

Partiet vil ifølge NRK ha med seg de andre opposisjonspartiene på et såkalt daddelvedtak, som er den sterkeste kritikken Stortinget kan rette mot en statsråd uten å erklære mistillit.

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener helseministeren har håndtert saken på en måte som gir folk i distriktene «et håpløst tilbud».

– Vi inviterer Stortinget til å vedta at vi synes den håndteringen til helseministeren er sterkt kritikkverdig, sier Fylkesnes.

Helseministeren sier at han vil avvente det som skjer i Stortinget.

– Jeg er mest opptatt av å bidra til at befolkningen kan føle trygghet for at de har god beredskap. Derfor har vi satt inn et tiltak, og kommer også til å sette inn ytterligere tiltak hvis det er behov for det, sier han.

Fylkesnes stoler imidlertid ikke på at regjeringen klarer å rydde opp.

– Nei, de har jo ikke en plan. De kommer med tiltak etter tiltak for å klatte på en krise, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.