SV er ikke fornøyd med helseminister Bent Høies (H) håndtering av ambulanseflysaken og vil rette sterk kritikk i Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
annonse

SV foreslår at Stortinget går sammen om sterk kritikk av helseminister Bent Høie (H) for måten han har håndtert ambulanseflysaken på.

annonse

Partiet vil ifølge NRK ha med seg de andre opposisjonspartiene på et såkalt daddelvedtak, som er den sterkeste kritikken Stortinget kan rette mot en statsråd uten å erklære mistillit.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener helseministeren har håndtert saken på en måte som gir folk i distriktene «et håpløst tilbud».

– Vi inviterer Stortinget til å vedta at vi synes den håndteringen til helseministeren er sterkt kritikkverdig, sier Fylkesnes.

annonse
Reklame

Helseministeren sier at han vil avvente det som skjer i Stortinget.

– Jeg er mest opptatt av å bidra til at befolkningen kan føle trygghet for at de har god beredskap. Derfor har vi satt inn et tiltak, og kommer også til å sette inn ytterligere tiltak hvis det er behov for det, sier han.

Fylkesnes stoler imidlertid ikke på at regjeringen klarer å rydde opp.

– Nei, de har jo ikke en plan. De kommer med tiltak etter tiltak for å klatte på en krise, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.