Tesla-biler skal ikke lenger bygges bare i USA. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

– Vi er svært begeistret over å bygge den første batterifabrikken utenfor USA i Kina, spesifikt skal den være i Shanghai, sa Teslas globale salgssjef Robin Ren under den årlige generalforsamlingen tirsdag.

Han la til at samtaler med representanter for kinesiske myndigheter har gått svært bra og at flere detaljer om Shanghai-anlegget vil bli kunngjort «snart».

Tesla-grunnlegger og sjef Elon Musk understreker behovet for å ha batterifabrikker på forskjellige kontinenter for å få ned prisen på bilene.

annonse

Tesla håper å kunne finne et egnet sted for en fabrikk også i Europa, innen utgangen av året. Selskapets mål er å ha rundt ti-tolv fabrikker verden rundt der det skal produseres både bilbatterier og biler.

Teslas nåværende produksjon skjer kun i USA. Der lager selskapet batterier i delstaten Nevada, mens bilene settes sammen i California.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]