Illustrasjonsbilde. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

To menn på 26 og 28 år er tiltalt for å ha tatt seg inn i en prostituert kvinnes leilighet og ranet henne i Trondheim i fjor høst. Begge nekter straffskyld.

annonse

Påtalemyndigheten mener at mennene slo henne, dunket hodet hennes mot gulvet og tok kvelertak på henne. «Videre surret de tape og tau rundt hennes armledd og ankler, samt klistret en kraftig tape over munnen hennes», går det fram av tiltalen, skriver Adresseavisen.

Ranet skal ha pågått i 45 minutter, og 28-åringen dro ifølge tiltalen av kvinnenes bukser og sa han skulle ha samleie med henne dersom hun ikke ga dem penger. 26-åringen skal også ha kommet med drapstrusler.

Påtalemyndigheten mener mennene fikk med seg omkring 6.000 kroner, 170 euro og 41 dollar, i tillegg til bankkort, mobiltelefon og gullringer.

– To menn er tiltalt for ran. Den ene av mennene er også tiltalt for å ha truet fornærmede på telefon dagen etter ranet. Ingen av mennene har erkjent straffskyld, opplyser Gro Helland, aktor i saken.

En mann i 30-årene var i en periode siktet i saken, men saken mot ham er henlagt på grunn av bevisets stilling, opplyser Helland.

Saken er berammet i Sør-Trøndelag tingrett 18. september.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.