Illustrasjonsbilde. Foto: AP Photo/Michael Probst
Del saken
 • 628
 •  
 •  
 •  
 •  

“Hvis jeg hadde en kniv, ville jeg ødelegge deg, hvis jeg ser deg igjen, er du ferdig.” Ordene ble slynget mot en 17 år gammel jødisk gutt fra en gjeng arabere på t-bane-stasjonen Zoologischer Garten i Berlin lørdag. Den jødiske gutten, Yonatan, ble slått i ansiktet og forsøkt dyttet ut på togsporet da toget kom. Årsak: Araberne hørte det kom hebraiske lyder ut av mobiltelefonen hans. «Hebraisk musikk? Dere har drept barn i 70 år. Berlin er nå vår by og her hører vi ikke på f *** jødisk musikk,» ropte araberne.

Flere tyske aviser skriver om saken, blant annet Bild, som kaller den en motbydelig, brutal, antisemittisk hendelse. Det samme gjør flere israelske aviser. Da den arabiske gjengen begynte å skrike til den unge jøden forsøkte han først å roe dem ned. Da det ikke lyktes dro han ned til en lavere plattform med sine to (ikke-jødiske) venner, men araberne fulgte etter dem, skriver World Israel News. Her forsøkte en av araberne å dytte ham inn på banen da toget kom. Hadde han lyktes med det ville Yonatan vært død i dag.

Da politiet kom til stedet hadde angriperne flyktet, skriver World Israel News. Politiet ble varslet, men angriperne hadde allerede flyktet da politiet kom. Ifølge Yonatan behandlet politiet i første omgang ikke hendelsen veldig alvorlig. Ingen vitner til volden ble igjen for å bekrefte hendelsen, bortsett fra vennene hans. Etter å ha sett videobildene fra sikkerhetskameraene på stedet endret imidlertid politiet holdning og mente det var en alvorlig antisemittisk handling.

For seks uker siden gikk en ung israelsk araber ned en gate i Berlin med en jødisk kippa på hodet for å se om det var trygt å identifisere seg som jøde. Han ble stoppet og pisket av en syrisk innvandrer i fullt dagslys før en forbipasserende person intervenerte, og fikk jaget syreren og hans kamerat bort.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 628
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]