FILE- In this May 1, 2018, file photo, Facebook CEO Mark Zuckerberg makes the keynote speech at F8, Facebook's developer conference in San Jose, Calif. Chinese phone maker Huawei said Wednesday, June 6, that it has never collected or stored Facebook user data, after the social media giant acknowledged it shared such data with Huawei and other manufacturers. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File)
annonse
annonse

Opptil 14 millioner Facebook-brukere kan være rammet av en software-feil som førte til at private innlegg ble delt offentlig, opplyser selskapet.

Feilen, som fant sted mellom 18. og 22. mai, oppsto da Facebook testet en ny funksjon. Da den ble oppdaget, endret selskapet innstillingene igjen, slik at saker som var ment å være offentlige, også ble private.

Facebooks personvernsjef Erin Egan sier feilen ikke påvirket tidligere publiserte innlegg. Hun opplyser også at Facebook nå ber brukerne om å gå gjennom innleggene sine samt personverninnstillinger.

annonse

Kunngjøringen fra Facebook kommer kort tid etter at det ble kjent at selskapet har delt brukerdata med kinesiske selskaper, deriblant Huawei, som amerikansk etterretning anser som en sikkerhetstrussel.

NTB-AP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon