Skjermdump
annonse
annonse

Selv om politiet opplyser i en pressemelding at det er en mann som er pågrepet for folkemord i Rwanda, velger NRK å omtalte han som “nordmann”.

Brynjar Meling er mannens forsvarer. Foto: NTB Scanpix.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap under folkemordet i Rwanda i 1994, etter straffeloven (1902) § 233 annet ledd, jf. første ledd. Kripos mener det er grunn til å mistenke mannen for å ha deltatt i drapene på et større antall personer, hovedsakelig tutsier.

Den siktede kom til Norge som flyktning via UNHCR i 2006, heter det i pressemeldingen fra politiet.

annonse

Mannens forsvarer, Brynjar Meling, sier hans klient stiller seg uforstående til siktelsen og at han ikke erkjenner straffskyld.

 

NRKs ordvalg

annonse

Den siktede er opprinnelig fra Rwanda men fikk norsk statsborgerskap i 2014. NRK velger derfor å omtalte mannen som “nordmann” i store bokstaver på sin forside.

På sosiale medier reageres det med sinne og flere stiller spørsmålstegn på hvorfor NRK velger å omtale mannen som nordmann når politiet i sin pressemelding ikke skriver dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Politiet skriver mann, NRK mener politiet skriver nordmann.
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon