Leder Lisbeth Røyneland av Den nasjonale støttegruppen møter Helsedirektoratet torsdag for å orientere om at mange av de overlevende og etterlatte eter 22. juli-terroren fortsatt sliter til dels mye. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 • 49
 •  
 •  
 •  
 •  

Fortsatt er 35 prosent av de etterlatte etter terrorhandlingene 22. juli 2011 sykmeldt eller uføretrygdet, viser tall fra støttegruppa.

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli har gjort en rundspørring blant sine medlemmer i forkant av et møte med Helsedirektoratet om saken torsdag, ifølge P4.

Mens 35 prosent av de etterlatte er sykmeldt eller blitt uføretrygdet, svarer 30 prosent av dem som overlevende terrorangrepet at de «sliter mye» eller «sliter litt». Åtte av de overlevende og tolv av de etterlatte er i dag helt uten jobb.

Leder Lisbeth Røyneland for støttegruppen tror mange fortsatt har det vanskelig blant annet fordi de ikke har fått den hjelpen de trenger. Antakelsen får støtte i Helsedirektoratet.

– Tallene viser med all tydelighet at det de har vært utsatt for er ekstremt, og at mange dessverre ikke har fått god nok hjelp i etterkant, sier avdelingsdirektør Mette Garvoll for psykisk helse og rus.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 49
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]