A journalist watches as Russian President Vladimir Putin talks during his annual call-in show in Moscow, Russia, Thursday, June 7, 2018. Putin says he's confident of Russia's long-term economic growth. Speaking at the opening of his annual call-in television show, Putin said on Thursday that Russia's gross domestic product is currently 1.5 percent higher than a year ago. He described it as modest but said he is confident that future "growth is guaranteed." (AP Photo/Pavel Golovkin)
annonse
annonse

Russlands president Vladimir Putin støtter ikke metoo-kampanjen.

Putins uttalelser om kampanjen falt under årets utgave av TV-programmet «Direktelinje med Vladimir Putin» torsdag. Metoo har preget offentligheten i mange vestlige land etter avsløringene rundt den voldtektstiltalte filmmogulen Harvey Weinstein.

– Vi ser en prosess der enkelte mennesker, enkelte organisasjoner som spesialiserer seg på kvinners rettigheter, danner en bevegelse i vestlige land og henter fram tjue-tretti år gamle saker, sa Putin.

annonse

– Jeg synes ikke vi skal gjøre alle disse spørsmålene, spesielt de konkrete sakene, til en slags kampanje, sier den russiske presidenten, som mener sakene først og fremst hører hjemme i rettsvesenet.

– Det reiser spørsmålet, hvorfor skjer dette nå? Hvorfor ikke for ti år siden, da det skjedde?

Putin kom inn på temaet da han svarte på spørsmål om en russisk folkevalgt som har blitt beskyldt for å ha kommet med seksuelt ladede bemerkninger og befølt kvinner, men ble frikjent av nasjonalforsamlingens etiske komité.

annonse

NTB-AFP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon