Eskil Pedersen (innfelt) raser etter uttalelse fra Vebjørn Selbekk. Bildet er fra Pride-festivalen i Berlin 22.juli 2017. Foto: NTB Scanpix.
annonse
annonse

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen går til angrep på de som mener Pride-arrangement i barnehagen ikke er nødvendig. 

Årets prideparade er like rundt hjørnet, men noen steder er den allerede i gang. Flere av landets to-tre-åringer marsjerer med regnbueflagg for å feire homobevegelsen, melder NRK.

I Dagsnytt 18 ble Vebjørn Selbekk intervjuet etter at NRK hadde vært på flere Pride-arrangement i barnehager i Oslo. Selbekk mener det er for tidlig at barn skal ta del i en politisk markering, og mener barn må få lov til å være barn.

annonse

– Dette er en politisk markering som ikke hører hjemme i barnehagen. For to- og treåringer er dette en for tidlig introduksjon til voksenverdenen og voksenproblematikk, sier redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Dagen til NRK.

 

– Give me a break!

annonse

Selbekks kommentar i Dagsnytt 18 får den tidligere AUF-lederen Eskil Pedersen til å reagere. Han mener at det er på sin plass at regnebueflagg og Pride-festivaler blir arrangert for 2-åringer siden dette er grunnleggende menneskerettigheter som bør læres i tidlig alder.

– Ja, – du reagerer nok på at det er for tidlig at barn får introduksjonen til ulike familier. Give me a break. P.s: dette er ikke voksen’problematikk’, men grunnleggende menneskerettigheter, skrev Pedersen på Twitter.

Meldingen ble fort besvart av Dagen-redaktøren.

– Du tar feil, . Jeg er for at barn, gjerne også barnehagebarn, skal få introduksjon til ulike familiekonstellasjoner som finnes i samfunnet vårt. Men man behøver ikke arrangere pride-marsj i barnehagen for å få til det, svarte han.

Pride-festivalen starter 22.juni.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Selbekk og Pedersen er uenige om hvor tidlig barn bør introduseres for Pride-festivalen.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon