Borgermester Sadiq Khan. Foto: REUTERS/Simon Dawson
annonse
annonse

Den sterk økende kriminaliteten i britenes hovedstad London resulterer i at politiet ikke makter å oppklare de mange sakene de får på sitt bord. Ny statistikk fra London Metropolitan Police viser et fall i antall oppklarte saker hva gjelder knivran, mens antallet registrerte angrep av denne typen har økt kraftig.

I 2015 oppklarte politiet 20 prosent av alle de registrerte tilfellene av knivran. I 2017 hadde dette antallet stupt til bare 11 prosent. Det betyr at kun om lag et av ti knivran i den britiske hovedstaden nå blir oppklarte.

Et konservativt medlem i Londons bystyre, Tony Arbour, stilte spørsmål ved hvorfor politiet benytter seg av borgermester Khans mantra, som består i å legge skylden på budsjettkutt fra regjeringens side, i stedet for å adressere problemet.

annonse

– Er den egentlige grunnen til at voldelig kriminalitet øker i Londons gater den økende troen på at de kriminelle kommer unna med det?, spurte Arbour under et møte i bystyrets politi- og kriminalitetskomité.

Sophia Linden, som er borgermester Khans byråd for politi og kriminalitet svarte at “det må gjøre en forskjell”, men sa også at politiet holder øye med det samme antallet kriminelle samtidig med at kriminaliteten øker.

Borgermester Khan har selv tatt til Twitter, og beklaget seg over den dramatiske økningen i voldelig kriminalitet. Igjen klandrer han regjeringen, og mener at budsjettkuttene er årsaken. Han hevder dessuten at vanlige borgere har et ansvar for å gjøre noe med dette.

– Londonere har ansvar også. Vi må være øynene og ørene til politiet, om du ser noe som du tror er en kriminell hendelse, ring 999. Vi må hjelpe politiet med å utføre deres arbeid i disse vanskelige forhold, med å sørge for at vi er trygge, skriver Khan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon