German Foreign Minister Heiko Maas, left, and German Ambassador to the United Nations Christoph Heusgen, second from left, react after being voted in during the election of five non-permanent members of the Security Council, Friday, June 8, 2018 at United Nations headquarters. (AP Photo/Mary Altaffer)
annonse
annonse

Den dominikanske republikk, Sør-Afrika og Indonesia fikk de tre andre rullerende plassene som var på valg. Mandatperioden varer i to år.

– Belgia vil sørge for å være en konstruktiv, pålitelig og åpen partner i løpet av mandatperioden i rådet og for verdenssamfunnet som helhet, sier Belgias utenriksminister Didier Reynders i en uttalelse.

Den belgiske regjeringen understreker at landet blir medlem i en tid der betydningen av internasjonalt samarbeid ikke lenger er åpenbar for alle.

annonse

Ifølge en ikke navngitt diplomat trakk Israel sitt kandidatur fordi israelerne foresto at landet ikke hadde noen mulighet til å sikre seg en plass, og de fryktet et ydmykende nederlag med kun 30–40 stemmer.

FNs sikkerhetsråd har i alt 15 medlemmer, deriblant fem permanente: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. Disse landene kan også legge ned veto mot ethvert resolusjonsforslag.

NTB-AFP

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon