Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Ariel Schalit)
annonse
annonse

Et oppvisningsfly var nær kollisjon med et passasjerfly under et flystevne på Sola i Rogaland lørdag. SAS-flyet måtte omdirigeres og avbryte landingen.

Øyenvitner beskriver hendelsen som dramatisk, skriver Stavanger Aftenblad.

Mangeårig luftfartsspesialist i avisa, Jan Petter Helgesen, var selv til stede og observerte hendelsen. Ifølge hans informasjon måtte flytårnet omdirigere passasjerflyet, som måtte avbryte landingen. Oppvisningsflyet ble beordret til å svinge unna motsatt vei.

annonse

– Det var en Catalina og en Spitfire som skulle fly i formasjon. De fikk beskjed om å ligge på holding vest for flyplassen mens et SAS-fly gikk inn for landing. Det gjorde de ikke. Da flygelederen oppdaget at de var på vei inn, nærmest skrek hun på radioen «Catalina break» og fortsatte med at de skulle bryte til høyre. Catalinaen brøt til høyre, men Spitfiren brøt til venstre, inn i banen til SAS-flyet, forteller Helgesen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon