Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

To drapstiltalte menn skal mandag møte i ankesak i forbindelse med et drap i en park på Torshov i Oslo i 2008.

Mennene i 30-årene ble i 2017 tiltalt for å ha drept eller medvirket til drapet på en mann i 20-årene på Johan Sverdrups plass på Torshov i Oslo en natt for over ti år siden.

Den ene mannen ble dømt til fengsel i 19 år for overlagt drap, samt et drapsforsøk på en annen person etter at denne ble truffet av et streifskudd avfyrt av den drapstiltalte. Han anket dommen over bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet for begge forhold.

annonse

Den andre mannen ble i Oslo tingrett frifunnet for medvirkning til drapet på Torshov. Påtalemyndigheten anket frifinnelsen.

Mandag begynner ankesaken for begge mennene i Borgarting lagmannsrett. Sakene er berammet fram til 22. juni.

Politiet mener de to mennene, begge med somalisk bakgrunn, lurte tre andre somaliske kamerater til å tro at de skulle på en fest, og avtalte derfor å møtes i parken. Ifølge tiltalen avfyrte den drapstiltalte minst tre skudd med en pistol, som traff offeret i brystet og armene.

Han ble etterlyst etter drapet, men først i slutten av februar 2016 ble han pågrepet av tysk politi da han var involvert i en voldssak. I april det året ble han utlevert til Norge.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon