Dagbladets John Olav Egeland på plass i Borgarting lagmannsrett, i forbindelse med ankebehandlingen der Dagbladet ble dømt til å betale én million kroner i oppreisning og erstatning til tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

John Olav Egeland, tidligere medlem av Sosialistisk Folkepartis Ungdom, og ansatt i Dagbladet fra 1978 hvor han sågar har vært sjefsredaktør og nå er politisk kommentator. En mann som er selve symbolet på alt hva gamlemedia står for – tåkesyn, naivitet, forvrengt virkelighetsoppfatning og en solid dose arroganse.

I en kommentar i Dagbladet går Egeland svært hardt ut mot presidenten i USA, Donald Trump. Han viser der med all tydelighet at det han beskylder Trump for, i virkeligheten kun er en beskrivelse av ham selv.

Egeland skriver:

annonse

– Trump har alltid plass til en ny fornærmelse hvis han tror den øker glansen fra sin egen person.

Har Egeland noe på hjertet, eller er han bare ute etter å få hyllest fra de som hater Trump?

Han fortsetter så bare litt lenger ned i artikkelen:

annonse

– Forhandlinger og diplomati basert på intuisjon og erfaringer fra eiendomsbransjen i New York, er en nokså skrøpelig plattform når atomkrig er et reelt alternativ til fred og nedrustning.

Om ikke det nettopp er en fornærmelse, vet ikke jeg. Hykleriet lyser av Egeland.

Sannheten er jo at uten Trump, ville dette møtet med Nord Koreas leder aldri ha funnet sted. Det må føles fryktelig vondt for Trump haterne å måtte innse noe slikt, så de fortsetter ufortrødent videre med sin regelrette ondskapsfulle agenda.

Egeland og Co driver rett og slett med vranglære.

I sin artikkel viser han til to forskerne ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) som uttaler at «global mistillit kommer til å prege 2018 og årene framover. Vi vil få en verden med statsledere som ikke stoler på hverandre, og en befolkning som verken stoler på sine myndigheter, eksperter eller tradisjonelle medier.» De to forskerne fastslår at tillit rett og slett er i ferd med å bli en mangelvare i verden, mener Egeland.

Yeah, right!

annonse

Statsledere som ikke stoler på hverandre? Slik som Obama når han avlyttet Merkel? En befolkning som ikke stoler på sine myndigheter, eksperter eller tradisjonelle medier? Tenker Egeland da på en regjering som ved to anledninger valgte å overse folkets råd om medlemsskap i EU? Tenker han kanskje på eksperten Lars Gule eller ikke minst sitt eget medium, Dagbladet?

Det er lenge siden folk sluttet å tro på sine egne myndigheter. Til det har de løyet alt for mye og oversett folkets vilje for lenge. Hvordan kan man ta en ekspert som er en tidligere terrorist alvorlig, og hvordan kan man ta en avis som Dagbladet seriøst, så lenge de kommer med slike kommentarer som denne til Egeland?

Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) burde kanskje heller forske litt på egen virkelighetsoppfatning. Det hadde ikke gjort noe.

Når konklusjonen de kommer opp med er: «Spissformulert faller verden fra hverandre,» så er det helt andre grep som må tas her. Skyggelappene må bort. Arrogansen må dempes, og selvinnsikt må gjenninnføres.

Hjelpen finnes i nærområdet. Egelands bestefar, John Oscar Egeland, som var en shipping- og næringslivsleder i tillegg til styremedlem i Foreningen Norden og Morgenbladet, var en kjernekar med sunne verdier.

Bestefar Egeland hadde nok hatt en totalt annen oppfatning om både Trump og samfunnet generelt om han hadde levd i dag.

Det er av sine egne man skal ha det, heter det i ett ordtak, men et mye viktigere ett for Egeland og hans like er Severin Suveren, som til slutt tok til vettet, og snudde da det ble veldig dårlig vær.

Det er svært dårlig vær i MSM leiren nå. Men fortvil ikke. Vend i tide, det er ingen skam å snu!

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon