Illustrasjonsbilde. / AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI
annonse
annonse

Ifølge den libyske kystvakten ble gummibåten stanset 70 kilometer utenfor kysten av al-Khoms, øst for hovedstaden Tripoli. Om bord var det flyktninger og migranter fra Ghana, Elfenbenskysten, Mali, Senegal, Nigeria og Guinea.

Hva som nå skjer med de 180 som forsøkte å ta sjøveien til Europa, er uvisst. I første omgang er de overlatt til Kontrollsenteret for ulovlig innvandring i al-Khoms. Deretter havner de trolig i en av de mange leirene som er opprettet i Libya.

EU har alliert seg med den libyske kystvakten i et forsøk på å hindre migranter og potensielle asylsøkere i å ta seg sjøveien til Europa. Men dette er en politikk som fører til at migranter og flyktninger blir ført tilbake til grusomme fengsler i Libya, ifølge FN.

annonse

– Lidelsene til migrantene som holdes fanget i Libya, er en krenkelse av menneskeheten, slo FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra’ad Al Hussein, fast i fjor høst.

Amnesty International og den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam anklager EU og Italia for å være delaktige i tortur og mishandling av tusenvis av flyktninger og migranter i Libya, som følge av avtalene de har inngått med myndighetene i Tripoli og andre libyske aktører for å stanse trafikken over Middelhavet.

– Migrantavtalen med Libya er grunnleggende feil, og folk lider under forferdelige forhold. Italia må si opp avtalen umiddelbart, sa lederen for Oxfams virksomhet i Italia, Roberto Barbieri, tidligere i år.

annonse

(©NTB)

NTB-DPA-AFP

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon