Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet mener ledelsen i Holmlia-gjengen Young Bloods tjener millioner på kriminalitet, ifølge en rapport fra desember 2016 som VG har fått tilgang til.

I den hemmeligstemplede etterretningsrapporten heter det at «(…) ledelsen i Young Bloods tjener millionbeløp på sin kriminelle virksomhet, men vi vet per dags dato lite om hva som skjer med deres fortjeneste på den kriminelle virksomhet», skriver avisen.

– Vi har mer kunnskap enn vi hadde bare for ett år siden, bare så det er sagt. Vi vet mye om hva som skjer, og vi jobber med ulike strategier for å bekjempe det. Vi er veldig oppmerksomme på bindinger internasjonalt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til VG.

annonse

Videre i rapporten herer det at «i det meget sannsynlige tilfellet at Young Bloods representerer eller samarbeider tett med organiserte kriminelle nettverk fra Vest-Balkan er det sannsynlig at de har tilgang på en betydelig kompetanse og bistand innenfor kriminell virksomhet, spesielt innenfor segmentene narkotika og hvitvasking», står det i etterretningsrapporten fra 2016.

Metlid ønsker ikke å kommentere hvor politiet tror pengene blir av, men sier en stor enhet jobber med saken.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon