Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet mener ledelsen i Holmlia-gjengen Young Bloods tjener millioner på kriminalitet, ifølge en rapport fra desember 2016 som VG har fått tilgang til.

annonse

I den hemmeligstemplede etterretningsrapporten heter det at «(…) ledelsen i Young Bloods tjener millionbeløp på sin kriminelle virksomhet, men vi vet per dags dato lite om hva som skjer med deres fortjeneste på den kriminelle virksomhet», skriver avisen.

annonse
annonse

– Vi har mer kunnskap enn vi hadde bare for ett år siden, bare så det er sagt. Vi vet mye om hva som skjer, og vi jobber med ulike strategier for å bekjempe det. Vi er veldig oppmerksomme på bindinger internasjonalt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til VG.

Videre i rapporten herer det at «i det meget sannsynlige tilfellet at Young Bloods representerer eller samarbeider tett med organiserte kriminelle nettverk fra Vest-Balkan er det sannsynlig at de har tilgang på en betydelig kompetanse og bistand innenfor kriminell virksomhet, spesielt innenfor segmentene narkotika og hvitvasking», står det i etterretningsrapporten fra 2016.

Metlid ønsker ikke å kommentere hvor politiet tror pengene blir av, men sier en stor enhet jobber med saken.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.