Illustrasjonsbilde. Foto: Patrick Seeger/dpa via AP
annonse
annonse

Ahmed R. ville tøffe seg for vennene sine i den tyske byen Bergisch Gladbach. Med dem som applauderende tilskuere gikk han løs på en mann, Thomas K., som han oppfattet som en hjemløs. Thomas ble slått i bakken og døde senere på sykehuset av skadene. Nylig ble Ahmed stilt for retten og funnet skyldig, men kunne forlate rettslokalet i Køln som en fri mann. «En persons død er endelig og ingen dom fra en domstol kan endre det,» sa den kvinnelige dommeren, Ulrike Grave-Herkenrath, og ga Ahmed R. en betinget dom med to års prøvetid, skriver den tyske avisen Express.

Han ble dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge. “Kanskje det er forventning om at gjerningsmannen skal lide, slik dere lider, men det er ikke fokuset i straffesaker,” sa dommeren, henvendt til de etterlatte. I dette tilfellet mente hun fokuset måtte rettes mot hva som ville ha den nødvendige positive effekten for gjerningsmannen. Aktor ønsket en dom på to år og åtte måneder i fengsel, men dommeren mente det ville gi voldsmannen en dårlig utvikling. En omhyggelig omsorg under prøvetid ville være mer effektiv, mente hun. Nå må han i stedet gå på kurs for å avvenne seg med aggresjon, og drive med sosialt arbeid.

Enken gråt etter å ha hørt om den milde dommen, skriver Express. Hun sitter alene igjen med to barn på 9 og 13 år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon