Illustrasjonsbilde. Foto: Patrick Seeger/dpa via AP
Del saken
 • 555
 •  
 •  
 •  
 •  

Ahmed R. ville tøffe seg for vennene sine i den tyske byen Bergisch Gladbach. Med dem som applauderende tilskuere gikk han løs på en mann, Thomas K., som han oppfattet som en hjemløs. Thomas ble slått i bakken og døde senere på sykehuset av skadene. Nylig ble Ahmed stilt for retten og funnet skyldig, men kunne forlate rettslokalet i Køln som en fri mann. «En persons død er endelig og ingen dom fra en domstol kan endre det,» sa den kvinnelige dommeren, Ulrike Grave-Herkenrath, og ga Ahmed R. en betinget dom med to års prøvetid, skriver den tyske avisen Express.

Han ble dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge. “Kanskje det er forventning om at gjerningsmannen skal lide, slik dere lider, men det er ikke fokuset i straffesaker,” sa dommeren, henvendt til de etterlatte. I dette tilfellet mente hun fokuset måtte rettes mot hva som ville ha den nødvendige positive effekten for gjerningsmannen. Aktor ønsket en dom på to år og åtte måneder i fengsel, men dommeren mente det ville gi voldsmannen en dårlig utvikling. En omhyggelig omsorg under prøvetid ville være mer effektiv, mente hun. Nå må han i stedet gå på kurs for å avvenne seg med aggresjon, og drive med sosialt arbeid.

Enken gråt etter å ha hørt om den milde dommen, skriver Express. Hun sitter alene igjen med to barn på 9 og 13 år.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 555
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]