Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Arbeiderpartiet vil stemme imot at norsk jernbanesektor blir ytterligere liberalisert gjennom EUs fjerde jernbanepakke.
Det er stortingsgruppen til Ap som vender tommelen ned for å ta den fjerde jernbanepakken inn i EØS-avtalen. Lovendringene pakken medfører, åpner jernbanen fullt for fri konkurranse, skriver ABC Nyheter.

– Ved behandlingen av jernbanereformen i 2015 og i det offentlige ordskiftet etterpå har Arbeiderpartiet vært klare på at vi ikke ønsker konkurranseutsetting, oppsplitting og privatisering av jernbanen. Dagens vedtak i stortingsgruppa er derfor i tråd med Aps linje i jernbanepolitikken, sier partiets samferdselspolitiske talsmann Sverre Myrli.

Regjeringspartiene og KrF har gått inn for en jernbanereform som legger opp til full anbudskonkurranse på norske skinner. Regjeringen varslet at den vil fremme forslag om å implementere jernbanepakke 4 i norsk lovverk til høsten.

Ap-ledelsen har fått mye kritikk fra grunnplanet og fagbevegelsen for ikke å lytte til deres meninger i saker som striden om tilslutning til EUs energimarkedsbyrå ACER. Denne gangen høster partier ros fra fagforeningshold.

– Det er en gledens dag. Vi er overrasket og veldig glad for at Ap kommer med et så tydelig vedtak allerede nå. Anbudstvangen som følger av implementering av disse forordningene og direktiv er nå parkert av partiet, fastslår forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF), Jane B. Sæthre, overfor Frifagbevegelse.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]