Skjermdump fra youtube av hendelsen.
Del saken
 • 432
 •  
 •  
 •  
 •  

Hvem er det som er de egentlige iskalde, empatiløse kynikerne? Da partiet AfD forsøkte å holde et stille minutt i den tyske forbundsdagen til minne om en 14 år gammel tysk jente som ble brutalt voldtatt og myrdet av en kurdisk migrant, ble det sabotert av den grønne visepresidenten Claudia Roth og hennes partifeller.

– Det skammeligst øyeblikket i Forbundsdagens historie, skriver nettstedet Voice of Europe som har omtalt saken. Roth forsøke å mobbe AfD-representanten fra talerstolen og gi ordet til neste taler, mens hennes partifeller uforskammet og respektløst begynte å støye og klappe i bakgrunnen.

I 2015 holdt Claudia Roth selv et stille minutt i Forbundsdagen tilminne om migranter som druknet i Middelhavet det året. Det er åpenbart forskjell på folk og folk.

Jenta som Thomas Seitz og partigruppa AfD forsøkte å ære, var 14 år gamle Susanna Maria Feldmann, som nylig ble funnet voldtatt og myrdet nær et jernbanespor i Wiesbaden. Den irakiske migranten Ali Bashar har innrømmet mordet. Han rømte ut av landet, men ble utlevert av kurdiske myndigheter i Irak. Det tas sikte på en rask rettssak.

Bashar kom til Tyskland i 2015 saman med foreldre og fem andre slektninger. Han skulle ha vært deportert etter at asylsøknaden hans ble avslått i desember 2016, men han fikk midlertidig opphold i påvente av ankebehandlingen, skriver AFP.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 432
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]