Norges lover 1687-2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen med to år for en 40-åring som anket dommen for en grov voldtekt og to voldtektsforsøk på åpen gate i Oslo.

40-åringen ble dømt til seks og et halvt års fengsel for de straffbare forholdene da saken ble behandlet i Oslo tingrett i fjor høst. Han anket deler av dommen og straffeutmålingen til lagmannsretten, som fant at mannen uten tvil var skyldig etter samtlige punkter i tiltalen.

Den eritreiske mannen har stått tiltalt for en svært grov voldtekt av en kvinne på åpen gate, midt i Oslo sentrum i mai 2016. Sammen med en felles venn gikk han og kvinnen fra en bar klokka 3 den aktuelle natten. Han tok så tak i kvinnen, la henne ned på bakken og voldtok henne to ganger. Den felles vennen hadde blitt redd og løp fra stedet. Overgrepet skjedde like ved Strandgaten, ikke langt fra Oslo Sentralstasjon. Lagmannsretten omtaler hendelsen som en overfallsvoldtekt.

Mannen er også kjent endelig skyldig for to voldtektsforsøk. I begge tilfellene ble 40-åringen stanset ved at noen andre kom til og avbrøt ham. Det ene skjedde i likhet med voldtekten på åpen gate på Briskeby i Oslo sentrum, mens det andre skjedde innendørs i et leilighetsbygg på Hasle.

– Etter en samlet vurdering finner lagmannsretten at straffen for tiltalte passende kan settes til fengsel i åtte og et halvt år, slik påstått av aktor, skriver lagmannsretten i dommen.

– Det er ingen formildende omstendigheter knyttet til noen av handlingene, står det videre.

Mannen må også betale de tre kvinnene til sammen 345.000 kroner i oppreisningserstatning.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]