Donald Trump og Kim Jong-un smiler etter toppmøtet. Foto: AFP.
annonse
annonse

Selv etter den historiske begivenheten mellom Kim Jong-un og Donald Trump i Singapore i natt, velger den sure etablerte norske pressen å fokusere på det negative.

Sist gang gammelmedia hyllet en amerikansk president var da Barack Hussein Obama satt i sjefsstolen. Da varte fest-hyllesten i åtte år sammenhengende.

I dag hadde de sjansen til å skryte av president Donald Trump, men latterliggjøring og negativitet preger overskriftene.

annonse

 

Dagbladet:

Avisen fokuserer på at Trump var høflig, nesten for høflig. “En «ubegripelig» høflighetskonkurranse” er tittelen Dagbladet har valgt å bruke.

annonse

“Det virker som om Trump og Kim utkjempet en kamp om å utvise høflighet overfor hverandre”, sier Dagbladet-journalist Ericsen med mikrofonen i hånda.

 

VG:

Norges største avis har gitt kommentar-plass til en mann ved navn Per Olav Ødegaard som skriver følgende:

“Men også Trump ivrer etter anerkjennelse for sitt uortodokse diplomati. Han raljerer på Twitter over eksperter og andre som bare har kritisert og ikke tatt ham alvorlig. Han klapper en av verdens verste diktatorer på skulderen og skryter av hva de har oppnådd.”

 

annonse

VG:

Avisen har også gitt ordet til forsker Øystein Tunsjø ved Institutt for forsvarsstudier, som har et ekstremt pessimistisk syn på fremtiden.

– Jeg spår at Nord-Korea vil fortsette å være en atommakt om fem år, sier han til VG.

 

TV2:

Ingen skryt av den amerikanske presidenten. En av toppsakene har tittelen “Trumps vekt-spøk tar av på nett”. En annen sak har overskriften “Se Trumps skamløse hyllest av Diktator-Kim”.

USA-korrespondent i kanalen, Fredrik Græsvik, tvitrer i morgentimene at “Trump merker forventingspresset”. Ellers ingen skryt.

 

Aftenposten:

Denne avisen velger å legge sine Trump-meninger bak en betalingsmur.

 

NRK:

Tove Bjørgaas fant noen som var negative om Trump og laget sak. Foto: Skjermbilde NRK TV.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen velger å gi plass til Bjørgaas-negativitet i hovedsakene.

“Fallhøyden er stor for begge to” males med store bokstaver på forsiden. USA-korrespondent Tove Bjørgaas benytter anledningen til å fokusere på det negative.

“Det er en dårlig idé av Donald Trump å møte Kim Jong-un alene, mener analytikere. Uten referat kan det bli strid om hva som har skjedd”, skriver Bjørgaas. Analytikeren er ingen andre enn en tidligere ansatt av Barack Hussein Obama.

Man skulle tro at ordet fredspris var nevnt i en av titlene til gammelmedia, men vi finner ingenting. Det er bare å innse at Trump aldri vil vinne hos den etablerte norske pressen uansett hva han gjør.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon