Partileder Jonas Gahr Støre, partisekretær Kjersti Stenseng og arbeidsgruppens leder Pål Lønset er tilstede når Arbeiderpartiets reviderte retningslinjer mot trakassering legges fram, basert på anbefalingene fra arbeidsgruppen som har gjennomgått partiets retningslinjer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trond Giske ville muligens blitt suspendert før jul dersom partiets nye retningslinjer hadde vært lagt til grunn, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Under presentasjonen av Arbeiderpartiets nye retningslinjer for håndtering av trakassering, sa Støre at han står inne for hele håndteringen av varslersakene mot den avgåtte nestlederen Trond Giske.

– Men dette med suspensjon ble ikke vurdert som et virkemiddel. Gitt at det er kommet inn i de oppdaterte retningslinjene, ville det blitt aktualisert tidligere, sa Støre.

Frivillig midlertidig
Overfor NTB utdyper han at Giske trolig kunne blitt suspendert «før jul».

– Nå valgte han jo frivillig å midlertidig fratre fra 1. januar, og i det ligger det en form for suspensjon. Men der er det snakk om noen dager, sier Støre.

Varslingsutvalg
Arbeiderpartiet vil i tillegg sette ned et varslingsutvalg der tre personer som oppnevnes av sentralstyret skal komme med råd til alle deler av partiet.

– Det vil bli en styrke for håndteringen av fremtidige varslersaker, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Avviser kritikk
Jurist og tidligere statssekretær Pål Lønset har ledet utvalget som har utarbeidet Aps nye retningslinjer for håndtering av trakasseringssaker.
Både Lønset, Støre og Stenseng avviser kritikken som blant annet er kommet fra Trond Giskes advokater om at de nye retningslinjene legger opp til en domstolslignende prosess med store mangler, fordi samme instans både undersøker og konkluderer.

– Et parti er ikke en domstol, lyder Lønsets forklaring.

Støre sier at han er helt uenig i kritikken. Alternativet er at alle varslere må gå direkte til politiet «eller noen andre som ikke finnes» – og det er ikke en ønsket situasjon, mener han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]