Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 125
 •  
 •  
 •  
 •  

Bare øl og vin, men også det skal begrenses til kun å gjelde tre glass. Norsk journalistlag har laget nye regler for sine seminarer. Det blir nå slutt med fri bar, der man kan få et glass i hver hånd. Det blir også forbudt å gi en flaske i gave og det blir påbudt med alkoholfrie alternativer.

Redaktør Kåre Valebrokk sa i sin tid at journalister skal lukte øl etter lunsj.

Han brukte uttrykket i konteksten at journalister ikke skal sitte på kontoret. De skal gå ut for å finne nyheter, ikke at nyheter skal finne frem til dem. Men han tilhørte gamledager, på den tiden da journalister og politikere drakk om kapp på Tostrupkjelleren.

I dag er ikke politikere avhengig av journalisten.

Det behøves bare noen tastetrykk på sosiale medier og de når ut på egne premisser. Ikke på journalistens. Bransjen har endret seg, den er ikke så lønnsom lenger og mange har blitt oppsagte. De som er igjen må brette opp ermene, og da må også seminarene endre form. Det faglige utbytte blir viktigere enn det sosiale. Journalister klipper og limer for det meste i pressemeldinger, det er rutinearbeid, og da er det en fordel at man er edru. Tidene har endret seg, dagens journalist går på en trendy kaffebar, ikke på en brun pub.

Men Norsk Journalistlag kommer med andre forklaringer på tørrleggingen:

 – Alkohol er dyrt og de sparer penger, at medlemmene da kan føle at pengene går til noe fornuftig.

– Verne om de med alkoholproblemer.

– Unge jenter føler at festkulturen kan være uheldig.

Men om noen ikke kan oppføre seg, skal det gå utover alle? Er det da ikke bedre å ta opp problemet med den det angår enn å sanksjonere mot alle?

Resett har også behov for seminar, men vi kan ikke tørste heller?

Beklageligvis er alkohol dyrt, og da ville det ha vært hyggelig om våre lesere graver dypt ned i lomma og bidrar med en neve.

(Vennligst Betal Her, merk innbetalingen: seminar).

Vi kan forsikre dere at ingen i Resett har synlige alkoholproblemer. Ei heller har jentene klagd over at det kommer noe i glasset. (NB: Det er film- og referatforbud på Resetts seminarer).

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 125
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]