Fotball: David Davies/PA via AP

Harry Kane sier han selv og lagkameratene ikke vil klare å avslutte Englands VM-tørke i fotball dersom laget ikke står samlet.

annonse

Mandag spiller England sin første kamp i slttspillet i Russland. Tunisia er første hinder på veien til å kopiere VM-suksessen fra 1966. Flere utgaver av det engelske landslaget har forsøkt, men ingen har lyktes.

Englands VM-kaptein Harry Kane sier spillerne står samlet, og at det ikke er noen «gnisninger» i spillergruppa, noe både Rio Ferdinand og Steven Gerrard har gitt uttrykk for at det har vært tidligere.

Ikke tilfellet

De tidligere landslagsprofilene har sagt at en av grunnene til at den «gylne årgangen» ikke lyktes i mesterskap, var at de ikke klarte å riste av seg klubbrivaliseringen når de spilte for landslaget.

Kane mener dette ikke er tilfellet i spillergruppen til landslagssjef Gareth Southgate, ettersom mange av dem har spilt sammen tidligere, blant annet på U21-laget.

– Det er ikke noe vi sliter med, vi kommer alle godt overens og har tatt stegene sammen, sier Kane til engelsk presse.

– Vi har definitivt ingen splittelser i gruppa, tilføyer han.

Oppgjør med Ferdinand

Kapteinen tok også et oppgjør med Ferdinand, som til avisen The Times forrige måned sa at hans prioritet var å vinne trofeer med Manchester United, ikke VM.

– Det er den ene turneringen alle drømmer om å vinne, den er nummer én. Jeg blir overrasket dersom majoriteten av spillerne sier at VM ikke er den største sportsbegivenheten i verden, sier Kane.

– Jeg ønsker å vinne alt med Tottenham, men for meg overgår det å vinne VM alt.

Tottenham-spissen ser ikke for seg at den begredelige innsatsen fra EM-sluttspillet i 2016 blir gjentatt. Da ble det tap for Island i åttedelsfinalen.

– Jeg er helt sikker på at det ikke vil skje igjen. Men jeg kan ikke si 100 prosent, fordi man aldri kan vite i fotball. Men i dette laget spiller vi med hjertet på utsiden av drakta, sier Kane.

Kane og England spiller sin første VM-kamp mot Tunisia mandag. De møter også Panama og Belgia i gruppespillet.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.