Kinas utenriksminister Wang Yi kommenterer toppmøtet mellom USA og Nord-Korea tirsdag. Foto: Greg Baker via AP
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bare det at de to lederne kan sitte sammen og ha likeverdige samtaler er viktig og betydningsfullt, sier Wang like etter at Donald Trump og Kim Jong-un hadde avsluttet sitt møte i Singapore.

– Det avgjørende atomspørsmålet på halvøya er et sikkerhetsspørsmål. Den viktigste og vanskeligste delen av dette sikkerhetsspørsmålet er at USA og Nord-Korea setter seg ned og finner en løsning gjennom gjensidige samtaler, fortsetter den kinesiske utenriksministeren.

Han understreker at atomnedrustning må skje samtidig med en fredsprosess for halvøya for å løse Nord-Koreas bekymringer for sikkerheten, som han omtaler som rimelige.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]