Storm på Vestlandet. Høye bølger slår mot land på Nes på Karmøy Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Folk langs kysten av Hordaland og oppover til sør i Trøndelag oppfordres til å feste trampoliner og hagemøbler. Kraftige vindkast er på vei.
Meteorologisk institutt opplyser at det som venter befolkningen langs kysten, er sjelden kost på denne årstiden.

– Et lavtrykk i Nord-Atlanteren vil i løpet av onsdag bevege seg østover og utvikle seg til et stormsenter. Natt til torsdag ventes det å bevege seg videre mot Norskehavet og forsterkes ytterligere. Dette er et kraftig lavtrykk for årstiden, skriver Meteorologisk institutt i et farevarsel.

Fra torsdag morgen ventes det kraftig vind og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge og sør i Trøndelag. Vinden betegnes å ha oransje nivå , noe som betyr at det er snakk om en «alvorlig» situasjon, og folk bes om å være forberedt.

– Kastevindene er det som kan gjøre mest skade. Folk må være forsiktige og ikke legge ut på båttur eller fjelltur. Fjern løse gjenstander, fest trampolinen og tenk over om du bør ta inn hagemøblene. Tenk som du ville gjort om det var en høststorm på vei, sier meteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt til Yr.

Langs vestlandskysten vil det komme opp i sterk kuling og full storm ved Stad fra torsdag morgen. Det ventes også sørlig opptil full storm i fjellet i Sør-Norge, fra Jotunheimen og nordover.

– Torsdag ettermiddag dreier vinden på sørvest. Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, fra torsdag ettermiddag 25–35 m/s. Sør for Stad og Dovre minker vinden natt til fredag, opplyser meteorologene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]