Illustrasjonsbilde. AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
Del saken
 • 206
 •  
 •  
 •  
 •  

90 mennesker ble drept i et forferdelig islamsk terrorangrep på konsertstedet Bataclan på Boulevard Voltaire i Paris i november 2015. Nå er den muslimske rapperen Medine invitert til en spillejobb der på et arrangement i oktober.

Medine benekter at han er islamist, men skapte sterke reaksjoner etter angrepet på Charlie Hebdo  med sangen «Don`t Laik» som inneholder bl.a. følgende tekst: «La oss korsfeste de sekulære som ved Calvary…gi disse idiotene en fatwa.» Calvary er en annen skrivemåte for Golgata. I 2005 gav Medine ut et album med titel “Jihad”.

Framtredende politikere har reagert sterkt. Tidligere presidentkandidat for partiet Front National, Marine Le Pen sier at ingen franskmann kan godta at denne karen får «spy ut dritten sin» i Bataclan: – Vi har fått nok av slik ettergivenhet og enda verre, slik oppmuntring av islamsk fundamentalisme, sier hun.

Lederen for det største opposisjonspartiet, Republikanerne, Laurent Wauquiez, er sjokkert over at en person som synger om å korsfeste sekulære og kaller seg selv «islamoscum» skal spille på Bataclan bare 3 år etter at islamistisk barbari kostet 90 menneskeliv. Han mener det er en hån mot ofrene og en skam for Frankrike.

Le Pens parti har startet en online underskriftskampanje mot Medines deltakelse, og den hadde allerede mandag kveld fått 16 000 underskrifter. Også parlamentsmedlemmer for president Emmanuel Macrons parti LaRem har kritisert invitasjonen. En av dem, Aurore Berge, sier det er en fornærmelse mot terroristens ofre.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 206
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]