Norges Bank. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Bedriftene som er med i Norges Banks regionale nettverk, venter økt aktivitet og ser optimistisk på framtida med tanke på fortsatt vekst.

Bedriftene melder om moderat vekst de siste tre månedene, men forteller i undersøkelsen at de venter at veksten skal ta seg opp i tida som kommer. Forventningen er litt oppjustert fra undersøkelsen Norges Bank gjorde i januar.

– Kontaktene viser til økende aktivitet i oljenæringen og utsikter til høyere igangsetting i boligmarkedet. Bedriftene trekker også fram fortsatt vekst i etterspørselen fra offentlig sektor, opplyser sentralbanken i en pressemelding.

annonse

Det er flere bedrifter som melder om begynnende kapasitetsproblemer og knapphet på arbeidskraft, noe som tolkes som tegn på at ordreinngangen begynner å bli tilpasset kapasiteten bedriftene har til å ta unna arbeidsmengden.

– Kontaktene melder om god vekst i sysselsettingen de siste tre månedene, og de venter at sysselsettingsveksten holder seg oppe fremover. Samlet anslår kontaktene en årslønnsvekst på 2,8 prosent for inneværende år, heter det i meldingen fra Norges Bank.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon