Renten går opp mener analytikere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Bedriftene som er med i Norges Banks regionale nettverk, venter økt aktivitet og ser optimistisk på framtida med tanke på fortsatt vekst.

Bedriftene melder om moderat vekst de siste tre månedene, men forteller i undersøkelsen at de venter at veksten skal ta seg opp i tida som kommer. Forventningen er litt oppjustert fra undersøkelsen Norges Bank gjorde i januar.

– Kontaktene viser til økende aktivitet i oljenæringen og utsikter til høyere igangsetting i boligmarkedet. Bedriftene trekker også fram fortsatt vekst i etterspørselen fra offentlig sektor, opplyser sentralbanken i en pressemelding.

annonse

Det er flere bedrifter som melder om begynnende kapasitetsproblemer og knapphet på arbeidskraft, noe som tolkes som tegn på at ordreinngangen begynner å bli tilpasset kapasiteten bedriftene har til å ta unna arbeidsmengden.

– Kontaktene melder om god vekst i sysselsettingen de siste tre månedene, og de venter at sysselsettingsveksten holder seg oppe fremover. Samlet anslår kontaktene en årslønnsvekst på 2,8 prosent for inneværende år, heter det i meldingen fra Norges Bank.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]