Tove Bjørgaas mener det er uro i USA etter fredsmøtet. Anders MAgnus mener det er en propagandaseier for Nord-Korea. Her avbildet da han tok en selfie med Mulla Krekar i 2014. Foto: NTB Scanpix.

NRKs utsendte i Asia og USA går til frontalangrep på President Trump etter det historiske fredsmøtet i Singapore og kaller det en propagandaseier for Nord Korea og Kim Jong-un.

Det knallharde angrepet rettet mot President Donald Trump kom i kveldens Dagsnytt 18 sending. Anders Magnus var først ute og holdt ikke tilbake da han fikk spørsmål om hvem av de to nasjonene som er mest fornøyd etter dagens møte.

– Det er utvilsomt Nord Korea som er mest fornøyd. Dette er en kjempestor propagandaseier for Kim Jong-un. Han har fått lag bak seg ryktet som en brutal diktator, som fengsler hundretusener og tar livet av sine egne familiemedlemmer. Nå blir han løftet frem av Trump som hyller han, og som sier at de to har en god kjemi, men det er ingen konkrete avtaler som er gitt av Nord Korea, sa Anders Magnus i det han ristet oppgitt på hodet.

Kim Jong-un har inngått avtale med USA at Nord Korea skal ødelegge sine egne atomvåpen, men Anders Magnus sier selv at han ikke tror at det kommer til å skje.

– «Mange» er urolige

I USA fikk Tove Bjørgaas ordet etter Anders Magnus. Hun tegnet et dystert bilde av et urolig Amerika.

– Det er en uro her i USA. Det er en uro at han har gitt for mye. Det er helt unødvendig av Trump å si at USA avslutter sine militære operasjoner i Sør Korea. Mange er urolige. Mange reagerer at Trump roser en diktator opp i skyene, samtidig som han angriper Canadas statsminister, fortalte en sint Tove Bjørgaas i det hun stirret inn i kameraet til NRK.

Deretter fikk Philip Lothe ordet fra Brüssel hvor han kunne fortelle at mange EU-ledere kom med kritikk, og at få ville sende gratulasjoner på grunn av Trumps håndtering av G7-møtet.

I Dagsnytt 18-studio hadde NRK invitert tre personer som skulle diskutere det historiske fredsmøtet. En av de var nobelinstituttets tidligere direktør Geir Lundestad, som mente det var for tidlig å gi Trump fredsprisen.

De to andre var Ine Marie Søreide (H) og en våpenekspert fra Forsvarets forskningsinstitutt.

Alle var kritiske.

Ikke nøytrale i Trump-dekning

I forrige uke la Resett ut en video hvor NRK innrømmer at de ikke ønsker å være nøytrale i dekningen av Donald Trump.

I videoklippet omtales Trump i Kringkastingsrådet som farlig. Dagens dekning i Dagsnytt 18 følger påleggene NRK har gitt seg selv i dekningen av USAs president Donald J. Trump.