Illustrasjonsbilde. Scanpicx. Foto: REUTERS/Feisal Oma
Del saken
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Den 11. juni trykket Aftenposten en artikkel skrevet av flere medforfattere, blant annet Amal Aden og Luul Araweelo Kulmiye. Alle medforfatterne tar et sterkt oppgjør med  dobbeltkommunikasjon og erklærer samtidig støtte til ungdommene som ufrivillig blir sendt til koranskoler i Somalia. Dette sender sterke signaler om solidaritetsmarkering med ungdommene og ansvarliggjøring av eget miljø. Både artikkelen og hensikten bak oppgjøret må sies å være sårt trengt og ikke en dag for tidlig.

De skriver følgende i sin artikkel: «Diskusjonen må handle om hvordan vi kan hjelpe norsksomaliske foreldre å oppdra barna sine i et samfunn som er annerledes enn der de selv vokste opp. Det er ungdommen som fortjener støtte og oppmerksomhet i denne saken.»

Det somaliske miljøet har i dette tilfellet både tatt et oppgjør med kulturrehabilitering, men også med sin egen talsperson. Dette ser ikke ut til å være godt tatt imot av alle. Mohamed Warsame en aktiv Arbeiderpartipolitiker ytrer misnøye i et kommentarfelt der han mener at somaliere må stå sammen fordi de har samme etnisitet og tro. Dette er ingen overraskelse for norsksomaliere, men kanskje for de ungdommene som får hele sin troverdighet redusert til klanens ære. Han foreslår med andre ord at løgner og dobbeltkommunikasjon fra de folkevalgte skal dekkes over for å verne om det somaliske miljøet.

Forfatterne av artikkelen nøler ikke med å både avkle hans hykleri, men de gir også motstand i form av gode argumenter. Med slike stemmer er det jo stor sjanse for at talspersoner som Bashe Musse mister makt, og blir marginalisert. Slik han burde vært for lenge siden av hensyn til det somaliske miljøet og integreringsarbeidet.

Her har vi altså enda en Arbeiderpartipolitiker som glatt bagatelliserer barnas rettigheter og presser den somaliske klankulturen han selv flyktet fra på norsk politikk. Han ønsker også at ytringsfriheten skal reduseres av hensyn til miljøet og demonstrerer en æreskultur og sosial kontroll flere av oss i miljøet ofte ser. Arbeiderpartiet bør ta en skittentøysvask snarest og ikke la ukultur ta over partiet. Representantene deres ser ut til å ønske seg tilbake til Somalia, og de bør for all del få lov til å dra tilbake uten å ødelegge norsk politikk og ytringsfriheten.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]